Taşköprü ilçesinde, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından yetişkinlere yönelik açılan kurstan mezun olan Taşköprü Belediye Başkanı Abdullah Çatal’ın annesi 73 yaşındaki Satiye Çatal belgesini oğlu ve İlçe Kaymakamı Bekir Özen’nin elinden  aldı.

3 ay süren yetişkinlere yönelik Okuma ve Yazma Kursu’na katılan Belediye Başkanı Abdullah Çatal’ın annesi Satiye Çatal ve diğer kursiyerler kursu başarıyla bitirerek kurs bitirme belgesini düzenlenen törenle aldılar.

Taşköprü Belediyesi'nden Tiyatro Gösterimi Taşköprü Belediyesi'nden Tiyatro Gösterimi

Belediye Başkanı Abdullah Çatal, yaptığı açıklamada; "Annemin ve diğer kursiyerlerimizin okumanın yaşı olmadığını herkese kanıtlamasından olayı gururluyum" diyerek “Beni küçükken okula getirirken gururlanan anneme bugün ben bir kez daha gururla  bakıyorum. Belgeyi annem Satiye Çatal’a İlçe Kaymakamımız Bekir Özen ile birlikte verdik. Bir kez daha öğrenmenin yaşı olmadığını kanıtladı. Kursa katılan tüm kursiyerlerimizi tebrik ederim” dedi.

Satiye Çatal ise “Küçükken çocuklarım okula giderken karne günleri ben gururlanırdım. Şimdi gururlanma sırası çocuklarıma geldi. Öğrenmek için yaşın hiçbir önemi yok, sadece azim gerekli ve akabinde bu azim başarı ile taçlanıyor. Herkese bu konuda örnek olacak olmaktan dolayı da mutluyum” dedi.

Yetişkinlere yönelik açılan okuma yazma kursuna katılan, 10 kursiyere belgeleri İlçe Kaymakamı Bekir Özen, Belediye Başkanı Abdullah Çatal ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Halil Çelik'in katılımıyla takdim edildi.

Haber: Hamza Sefa YILMAZ