Kastamonu Mahalli İdareler Birliği (KASMİB) Toplantısı, Vali Avni Çakır’ın başkanlığında İl Genel Meclisi Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi. Toplantının gündeminde birlik encümen üyelerinin seçimi, ihtisas komisyonlarına üye seçimi, 2022 yılına ait hesabın görüşülmesi ve sosyal denge tazminatının verilmesi yer aldı.

23 Nisan'da Kastamonu ve ilçelerindeki nöbetçi eczaneler! 23 Nisan'da Kastamonu ve ilçelerindeki nöbetçi eczaneler!

Toplantı da sokak hayvanlarına yönelik çalışmalara değinen Vali Çakır, “Bir diğer hizmet alanımız ise; sahipsiz sokak hayvanlarının kısırlaştırılarak kayıt altına alınması ve dolayısıyla da hayvan popülasyonunun kontrol edilmesidir. Birlik Meclisimizin aldığı karar çerçevesinde 2021 yılında kurulumu ve işletimi gerçekleştirilen Sokak Hayvanları Mobil Kısırlaştırma Ünitesi çerçevesindeki hizmetlere devam edilmiş ve üye mahalli idarelerimizin sokak hayvanlarıyla ilgili sorunlarının çözüme ulaştırılması yönünde çalışmalar yürütülmüştür. Bu çerçevede ilçe belediyelerimiz sınırları dahilinde 2021 yılında 537 adet, 2022 yılında 814 ve 2023 yılında bugüne kadar 225 adet olmak üzere toplam bin 576 adet sokak hayvanının kısırlaştırma, aşılama, işaretleme ve kayıt altına alma işlemleri yapılmıştır. Ayrıca tedaviye muhtaç hayvanları ilk tedavileri yapılarak veteriner kliniklerine sevki sağlanmıştır. 6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen, Kahramanmaraş merkezli olup 11 ilimizi etkileyen iki büyük deprem, çok fazla can kaybına ve hasara neden olmuştur. Bu depremlerin hemen akabinde bölgeye gönderilerek Sokak ve Ev Hayvanları Geçici Rehabilite Ünitesi olarak görevlendirilen mobil ekibimiz bölgede depremden etkilenen ev ve sokak hayvanlarının ilk tedavi ve rehabilitesi görevlerini yerine getirmiştir” diye konuştu.
Vali Çakır’ın konuşmasının ardından gündem maddeleri görüşülerek karara bağlandı. Toplantıya Kastamonu Belediye Başkanı Galip Vidinlioğlu, Tosya Belediye Başkanı Volkan Kavaklıgil, Devrekani Belediye Başkanı Engin Altıkulaç, KASMİB Müdürü Adnan Tot ile ilçe belediye başkanları ve birlik üyeleri katıldı.

(Mustafa Balcı)