Hanönü Belediye Başkanı Serkan Uçar, ilçelerinde yoğun bir şekilde devam eden sağanak yağış sonrası taşkınların meydana geldiğini, ciddi hasarların oluştuğunu belirtti.

Hanönü'nün 2 Mayıs'ta yeni bir ürünü olacak Hanönü'nün 2 Mayıs'ta yeni bir ürünü olacak

Başkan Uçar, yağışların aralıklarla devam edeceğini, vatandaşların dere yataklarına yakın bölgelerde durmamasını isteyerek, taşkından zarar gören bölgelerde çalışmaların yoğun bir şekilde başlardığını belirtti.

"Gökırmak kenarında mecbur kalmadıkça durmayın"

Başkan Serkan uçar, "30 mayıs 2023 Bağdere Çayı Gökbelen ,Yeniköy köylerine yağan aşırı yağışlar sonucu yine taşkın verdi. Belediyemiz, Kaymakamlığımız, DSİ Bölge Müdürlüğümüz, İlçe Özel İdaremiz, Acacia maden firması ve taşeronlarının çalışmalarını yerinde ilçe Kaymakamımız, İl Genel Meclis Üyelerimiz, muhtarımız ve çalışanlarımızla izleyip takip ve koordinasyon ettik. Allah'ım can kaybı vermesin. Çalışkan operatör ve personellerimize derman versin. Önümüzdeki birkaç gün daha yağış gösteriyor. Vatandaşlarımızın dere yatakları ve Gökırmak kenarında zorunlu kalmadıkça bulunmamalarını, sel ve taşkınlara karşı dikkatli olmalarını rica ediyoruz" dedi.

(Mustafa Balcı)