Kastamonu Valisi Avni Çakır'ın katılımıyla, Taşköprü ilçemizde 2023 Analig Osman Bayrakdar Sezonu Kadınlar Ragbi Türkiye Birinciliği müsabakalarının yapılacağı Taşköprü Stadı'nda açılış seremonisi gerçekleştirildi. 1-5 Haziran tarihleri arasında düzenlenecek müsabakada 16 ilden 18 takım mücadele edecek.

Türkiye Ragbi Federasyonu tarafından organize edilen, Ragbi Şampiyonası’na Taşköprü ilçemizde start verildi.
2023 Yılı Analig Osman Bayrakdar Sezonu Kadınlar Ragbi Türkiye Birinciliği ilçemizde bulunan Taşköprü İlçe Stadyumu'nda gerçekleştirilen açılış seremonisi ile başladı.
Gerçekleştirilen açılış törenine Kastamonu Valisi Avni Çakır, Kastamonu İl Gençlik ve Spor Müdürü Reşat Asrak, Taşköprü Kaymakamı Bekir Özen, Taşköprü Belediye Başkanı Abdullah Çatal, İlçe Gençlik Spor Müdürü Mehmet Korkmaz, onlarca sporcu ve antrenör ile çok sayıda izleyici katıldı.

Taşköprü Kaymakamı Özen, Şehit Adem Akman’ın vefat eden babası Cemil Akman’ın ailesine taziye ziyaretinde bulundu Taşköprü Kaymakamı Özen, Şehit Adem Akman’ın vefat eden babası Cemil Akman’ın ailesine taziye ziyaretinde bulundu


VALİ ÇAKIR: SARIMSAĞIN BAŞKENTİ TAŞKÖPRÜ’YE HOŞ GELDİNİZ


1-5 Haziran tarihleri arasında yapılacak olan ve 14 ilden 18 takımın mücadele edeceği Şampiyonanın açılış konuşmasını Kastamonu Valisi Avni Çakır gerçekleştirdi. Vali Çakır yaptığı konuşmada; "Çok kıymetli sporcu gençler, değerli antrenörlerimiz, hepiniz Türkiye'nin en güzel şehirlerinden biri olan yeşilin, ahşabın başkenti Kastamonu'ya ve aynı zamanda amatör tüm spor branşlarından tüm ilçelerimiz arasında en önde olan coğrafyasında Türkiye'nin en geniş orman örtüsünü barındıran yerlerin başında gelen, Pompeiopolis Antik Kenti'nin başkenti sayılan, sarımsağın başkenti, güzel insanların diyarı, sporun ise Kastamonu ilçelerinde merkezi olan Taşköprü'ye hoş geldiniz.


“RAGBİ'Yİ İLK DEFA TAŞKÖPRÜ'DE İZLEDİM”


Sevgili gençler bende sporu çok seven, gençliğinde amatör spor branşlarında mücadele vermiş birisi olarak, bu atmosferi sizler gibi yaşamış ve bu anın kıymetini, gençlerin sportif müsabakalarda ne kadar yoğun bir şekilde uğraşması gerektiğini bilen insanlardan biri olduğumu düşünüyorum.
Ben o kadar spor branşını takip ettim ama, Ragbi'yi ilk defa Taşköprü'de izledim. Taşköprü'nün ilçeler arasında Kastamonu'da sporun merkezi olmasını boşuna söylemedim. Burası; Futbolda, voleybolda, hentbolda, diğer branşlarda hem bölgesel olarak hem de Türkiye genelinde sporcularımız dereceler alıyor, çocuklarımız Taşköprü'de sporu dolu dolu yaşıyorlar. Taşköprü'de her hafta sonu neredeyse bir müsabaka izleyebilirsiniz.


Bizler ilk kez Kastamonu'da Ragbi branşına öncülük edenlerden biri olan Taşköprülü Sercan Hükümen hocamızı tanıdık. Sercan hoca ülke genelinde pek fazla tanınmayan Ragbi sporunu buradaki gençlere tanıttı ve sevdirdi. 5 gün boyunca burada mücadele edecek tüm genç sporcularımıza başarılar diliyorum" dedi.
İlk karşılaşma Samsun/Çarşamba Karması ve Kütahya İl Karmasının müsabakası ile başladı. 1 Haziran Perşembe günü başlayan şampiyona 5 Haziran Pazartesi gününe kadar devam edecek.

Haber: Oğuzhan ERDOĞAN


Haber: Oğuzhan ERDOĞAN