​​​​​​​Kastamonu Türk Büro-Sen Şube Yönetimi ​​​​​​​​​Adına Şube Başkanı Satılmış Kahvecioğlu, Kastamonu Büro Memur-Sen Şube Başkanı Mehmet Ruhi Temür'ün açıklamalarına cevap verdi.

"BASIN AÇIKLAMAMIZ AMACINA /ATTIĞIMIZ OK HEDEFE ULAŞMIŞTIR"

Karabük, Çorum ve Sinop'un yemekleri, Kastamonu'nun lezzetleriyle yarışacak! Karabük, Çorum ve Sinop'un yemekleri, Kastamonu'nun lezzetleriyle yarışacak!

Yaptığı açıklamada, "Basın açıklamamız amacına, attığımız o hedef ulaşmıştır" diyen Kahvecioğlu şu açıklamayı yaptı: "​15 Mayıs 2023 Sendika üye tespit tutanakları hakkında yaptığımız basın açıklamasının ve iddialarımızın arkasındayız. Sanmayın ki sadece iddiamız Gençlik ve Spor İl Müdürlüğündeki Müdür Yardımcısı değil çalışmış olduğum kurumun bir birim Müdürlüğünde çalışan sözleşmeli personelle ile yaptığım toplantı da Birim Müdürünün 'BENDE BU SENİKANIN ÜYESİYİM' sözlerine yabancı değiliz.
​Yaptığımız basın açıklaması ile yanlı ve taraflı davranan arkadaşların kendilerine çeki düzen vermesini arzu ederiz. Kastamonu Türk Büro-Sen Şube Başkanlığı olarak iddialarla ilgili her türlü bilgi ve belgeye de sahibiz. Türk Ceza Kanunun 118. Maddesinin
​(1) Bir kimseye karşı bir sendikaya üye olmaya veya olmamaya, sendikanın faaliyetlerine katılmaya veya katılmamaya, sendikadan veya sendika yönetimindeki görevinden ayrılmaya zorlamak amacıyla, cebir veya tehdit kullanan kişi, altı aydan iki yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.
​(2) Cebir veya tehdit kullanılarak ya da hukuka aykırı başka bir davranışla bir sendikanın faaliyetlerinin engellenmesi halinde, bir yıldan üç yıla kadar hapis cezasına hükmolunur.' Amir hükmünü bildiğimiz halde kurumlarda çalışanların huzur ve sağlığı için şikayet hakkımızı saklı tuttuğumuzu belirtmek isterim.
​Basın açıklamanız da hizmet kolumuzda bir kurum da çay fiyatından bahsetmişsiniz, çay servisi zorunlu değil özel bir ihtiyaç olduğunu, kurumlarda bu işin İHALE edilerek hizmet satın alındığını hatırlatmak isterim. Çalışmış olduğunuz kurumda ÇAY HİZMETİNİN YARDIMCI HİZMETLİ PERSONELE YAPTIRILDIĞINI, ÇAY SERVİSİNİN MÜDÜRLERE SINIRSIZ, PERSONELE BİR SABAH BİRDE AKŞAMÜSTÜ OLMAK ÜZERE '2' KEZ SERVİS YAPTIRILDIĞINI kamu çalışanının hakkını nasıl savunduğunuz en somut göstergesidir.
​Otopark sorunundan bahsettiğiniz kurum; belirli bir disiplin ve kural çerçevesinde üretmiş olduğu projeyi gerçekleştirmek üzere çalışmalarını sürdürmektedir. Sizlere tavsiyem keşke bunları yazmadan kurum çalışanları ve idarecileriyle görüşüp bilgi sahibi olsaydınız.
​Kastamonu Türk Büro-Sen Şube Başkanlığının sayı odaklı çalışmadığını yetkili olsun olmasın hizmet kolunda ki tüm kurum ve kuruluşlara ya kural yada düzen getirilmesini sağlar. ÇALIŞANLARA SEFER tası almaz.
Attığımız ok hedefe ulaşmış yada daha anlaşılır ifade ile taş ürkmeye yetmiş anlaşılan. Tüm kamuoyu ve kamu çalışanları emin olsunlar ki önümüzdeki dönem, Tüm Türkiye için olduğu gibi kamu çalışanları ve sendikacılık adına olumlu gelişmelerin ve değişimlerin olacağı bir süreçtir. Şundan eminiz ki, Memur-Sen’e bağlı sendikaların yöneticileri de dahil sadece sendikacılık yapacağımız, promosyon yarışında değil hizmet yarışında olacağımız, öncelikli tebliğ makamının kuruluşların yöneticileri değil sadece kamu çalışanlarının olacağı, toplu sözleşmelerde yaşanan 6 dönemdir süren fiyaskonun bu dönem sonuncusu ile son bulacağı bir sürecin arifesindeyiz.
​Emin ol memur-sen yöneticisi kardeşim bundan sonra reklamcı gibi elinde promosyon ile kurum kurum gezmeyecek, kurum yöneticilerine üye sayını artırmak adına boyun bükmeyeceksin. Türkiye Kamu-Sen dün olduğu gibi bu gün de sen dahil Tüm Türk memuru için var olduğunu ​basın aracılığıyla kamuoyuna saygı ile duyururuz."

​​​​​​​(Mustafa Balcı)