Mübarek Kurban Bayramı'nın yaklaşmasıyla birlikte Kurbanlık hayvan alış veriş telaşı da başladı.
Kurban Bayramı'nın yaklaşmasıyla birlikte Taşköprü ilçemizde kurulan havyan pazarı yoğun bir gün geçirdi. Kurbanlık hayvan satın almak için pazar alanına giden vatandaşlar çetin pazarlıklar yaşadı.
Büyükbaş hayvan almak isteyen ve en düşük hayvan fiyatının 35 bin TL'den başladığını gören vatandaşlar, fiyatların yüksek olduğunu söyleseler de, hayvan sahipleri yem fiyatlarındaki ve diğer maliyet artışlarından dolayı fiyatların çok normal olduğunu öne sürdüler.


Konu hakkında konuşan ilçemiz Alatarla (Germeç) köyünden büyükbaş hayvan yetiştiricisi Murat Topcu;

Taşköprü'de Hacı Meliha Çorbacı Son Yolculuğuna Uğurlandı! Taşköprü'de Hacı Meliha Çorbacı Son Yolculuğuna Uğurlandı!

"Hayvan fiyatları bir önceki seneye göre yüzde yüz elli artmış durumda. Bugün hayvan pazarında yoğunluk yaşansa da satış işlemleri çok az. Vatandaş hayvan sahibi ile pazarlık yapıyor fakat her iki tarafta orta yolu bulamıyor. Hayvan sahipleri için de kurban kesecek vatandaşlar için de hayırlısı olsun" dedi.


Kurbanlık almak için pazar alanına gelen Taşköprülü İsmail Doğmuş ise;

"Hayvan fiyatları alıcıya göre çok yüksek, bir dana ortalama bir araba parası ediyor. Fakat satıcıya sorarsak onlarda hayvan fiyatlarının düşük olduğunu savunuyorlar, yem ve mazot fiyatlarından dert yanıyorlar. Taşköprü'de şuan kurban satışları genel olarak düşük. Yem fiyatları artmadı mazot fiyatı geçen aylara göre düştü fakat herkesin kendisine göre bir mazereti var. Bu yıl geçen seneki fiyatlara göre yüzde yüz elli fiyat artışı var hatta dilim söylemeye varmıyor ama yüzde iki yüze yakın. En zayıf dediğimiz büyükbaş kurbanlık fiyatları 30 bin TL'den başlıyor. Normal alınabilecek hayvanlar ise 40 ile 60 bin TL arasında değişkenlik gösteriyor. Küçük baş hayvanlarda ise kurban olabilecek seviyedeki hayvanların fiyatı 5 bin TL'den başlıyor 12 bin TL'ye kadar yükseliyor" dedi. Bu yıl kurban satışlarının geçen yıllara oranla nasıl olacağı ise merak konusu.

Haber: Ezgi Nur SERTDEMİR