Taşköprü ilçemizde haftalardır peş peşe gerçekleşen sağanak yağışların ardından güneşli havaların yüzünü göstermesi ile birlikte ormanlık bölgelerde yetişen mantarlarda artış yaşandı.

İlçemize bağlı ormanlık alanlardan mantarları toplayarak şehir merkezinde bulunan mantar tüccarlarına getiren vatandaşlar, topladıkları mantarları kilosuna göre satıyorlar. Bu sezonlarda köylünün geçim kaynağı olan mantarları satın alan mantar tüccarı Erol Bahadır Sezer; "Taşköprü ilçemizde sürekli devam eden yoğun yağmur yağışlarının ardından mantarlar tekrar gün yüzüne çıkmaya başladı.

Şuan cincile, sarıkız ve diğer adıya tavuk ayağı ismiyle bilinen mantarlarımız gelmekte. Tavuk ayağı mantarının kilosu 70 TL'den, cincile mantarının kilosu ise 10 TL'den tarafımızca alınmakta. Henüz şuan mevsimi olmayan kanlıca mantarı ise yavaş yavaş çıkmaya başladı. Fakat şuan bulunan mantarlar çürük olduğu için yenilecek durumda değil, nasip olursa eylül ayının gelmesiyle birlikte kanlıca mantarlarını da vatandaşlarımız getirdikçe almaya başlayacağız, tüm köylülerimizi bekleriz" dedi.

Ayrıca ilçe dışından sipariş vermek isteyen vatandaşlara da siparişlerini gönderdiklerini belirten tüccarlar telefon üzerinden çok fazla siparişlerin geldiğini belirttiler.

Sipariş telefon no; 0545 557 00 01

Taşköprü Belediyesi'nden Tiyatro Gösterimi Taşköprü Belediyesi'nden Tiyatro Gösterimi


Haber: Buse ASLAN