Tarım ve Orman Bakanlığı, Türkiye´nin farklı illerinde geçtiğimiz aylarda görülen SAT-2 tipi şap virüsünün hayvanlar arasında yayılmasını önlemek için ithalat, ihracat ve kesim maksatlı sevkler dışındaki tüm hayvan hareketlerini yasaklamıştı.

Aşılama çalışmaları ve alınan diğer tedbirlerin ardından 28 Nisan´da kısıtlama ve yasaklar son bulmuş, yasakların kalkmasının ardından ülkede hayvan hareketliliği de başlamıştı.

Hayvan pazarlarının açılmasının sevindirici olduğunu fakat bazı tedbirlerin elden bırakılmaması gerektiğini söyleyen Veteriner Hekimler, besiciler ve yetkililere Kurban Bayramı öncesi uyarılarda bulundu.

Veteriner Hekimler, şap hastalığı nedeniyle hayvanların kesimi, ihracı, ithali ve hayvan hareketlerine getirilen kısıtlama ve yasakların kaldırılması sonrası hayvan hareketlerinin başladığına dikkat çekerek, "Hastalığın tekrardan yaşanmaması için aşılanmış, kulağında küpesi olan ve veteriner hekim tarafından sağlık raporu düzenlenen hayvanların nakline izin verilmelidir. Besiciler ise çiftliklerine yeni getirdikleri hayvanları 21 gün karantinada tutmalıdır" uyarısında bulundular.

(Hazırlayan: Mustafa Balcı)

Memura kötü haber! Zorunlu olmayan tüm servisler kaldırılıyor! Memura kart verilecek! Memura kötü haber! Zorunlu olmayan tüm servisler kaldırılıyor! Memura kart verilecek!