Tarihi, kültürel ve doğal güzellikleri ile bölgede öncü olan Taşköprü ilçemizin İncesu köyü sınırlarında bulunan İncesu Göleti, doğal güzelliği ile görenleri kendine hayran bırakıyor.

Taşköprü Sevim Tokatlı MTAL Gastronomi Festivali'ne damga vurdu! Taşköprü Sevim Tokatlı MTAL Gastronomi Festivali'ne damga vurdu!


İlçe merkezine 11 km uzaklıkta bulunan İncesu Göleti, Taşköprü ilçemizin gözde mekanlarından olan ve şehir dışından özellikle haftasonları çok sayıda misafir ağırlayan Küçüksu Göleti ve Mesire Alanı'nın ardından Taşköprü halkının alternatif bir mesire alanı olması içi düzenleme bekliyor.


Doğa turizmi ve turizm saha rotalama çalışmaları ile ülke genelinde tanınan Kastamonu Üniversitesi Turizm Fakültesi Öğretim Görevlisi Hikmet Haberal, "Tabiat ile iç içe olmak isteyenler için doğa harikası bir yer olan İncesu Göleti'nin şehire yakın olması sebebiyle doğaseverlerin ve vatandaşların aileleriyle birlikte buraya gelip günü birlik dinlenme, eğlenme (olta balıkçılığı, kamp, bisiklet), yerel kültür, doğa tanıma ve bir çok aktivitenin gerçekleşebileceği alandır" dedi.


Bu alanda harabe halde bir sosyal donatı ve çardak bulunduğuna değinen Haberal, "Bu yapıların restore edilerek kullanıma hazır hale getirilmesi ve mesire alanı olarak ilan edilmesini hak eden gözde bir yaşam alanıdır" şeklinde konuştu.

Haber: Oğuzhan ERDOĞAN