Zeytin çekirdeğinden yapılan tespihler Filistin’e umut olacak! Zeytin çekirdeğinden yapılan tespihler Filistin’e umut olacak!

Tarım ve Orman Bakanlığı, merakla beklenen yeni av sezonu için takvimi belirledi. Bakanlık tarafından yapılan yazılı açıklamada, Merkez Av Komisyonu'nun Türkiye genelinde kara avcılığı ile ilgili avlanma usul ve esaslarını belirlediği bildirildi. Peki, yeni av sezonu ne zaman başlayacak? İşte detaylar...

Av Sezonu Başlama Tarihleri

2024-2025 av sezonu için belirlenen takvime göre, Ege Bölgesi (Manisa, İzmir, Aydın, Uşak, Muğla, Balıkesir, Çanakkale) ve Marmara Bölgesi (İstanbul, Kocaeli, Bursa, Bilecik, Yalova, Edirne, Kırklareli, Tekirdağ) için av sezonu 10 Ağustos 2024 tarihinde başlayacak.

Diğer bölgelerde ise av sezonu şu tarihlerde açılacak:

  • Doğu Akdeniz ve Batı Akdeniz: 24 Ağustos 2024
  • İç Anadolu: 24 Ağustos 2024
  • Doğu Karadeniz ve Batı Karadeniz: 24 Ağustos 2024
  • Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu: 31 Ağustos 2024

Hangi Türlerin Avlanmasına İzin Verilecek?

Yeni av sezonunun açılmasıyla birlikte, bıldırcın, üveyik, alakarga, küçük karga, ekinkargası, leşkargası, karabatak, saksağan, yaban domuzu ve çakal gibi türlerin avlanmasına izin verilecek. Avlanma günleri ise çarşamba, cumartesi, pazar ve resmi tatiller olarak belirlendi. Ayrıca, yaban domuzu ve bazı kuş türleri için salı günleri de av yapılabileceği belirtiliyor.

Avlanma İzni ve Gerekli Belgeler

Avlanma hakkını elde etmek isteyen avcıların, öncelikle avcılık belgesi alması ve belirlenen avlanma izin ücretini ödemesi gerekiyor. Ücret ödemeleri, Tarım ve Orman Bakanlığı Bölge Müdürlüğü’ne (Doğa Koruma ve Milli Parklar) ait hesaplara yapılacak. İzinler ise Avlak Yönetim Bilgi Sistemi'nden (AVBİS), Avcı Avlakta mobil uygulaması (AVA) veya 0850 888 06 06 numaralı çağrı merkezinden alınabilecek. Bu izinlerle avcılar, genel ve devlet avlaklarda avlanma hakkına sahip olacaklar.

Avlanma Kuralları ve Uyulması Gereken Esaslar

Tarım ve Orman Bakanlığı, avlanma sırasında uyulması gereken kurallar ve esaslar konusunda da açıklamalar yaptı. Avcıların, belirlenen kurallara uyması, hem kendi güvenlikleri hem de doğal yaşamın korunması açısından büyük önem taşıyor. Özellikle avlanma izni olmayan türlerin avlanmaması, belirlenen avlanma günlerine riayet edilmesi ve avlanma saatlerine dikkat edilmesi, avcılık faaliyetlerinin sürdürülebilirliği açısından kritik öneme sahip.

Editör: Haber Merkezi