Ulusal

2024-2025 kış lastiği uygulaması ne zaman başlıyor? Kış lastiği ne zaman takılır?

Her yıl belirli dönemlerde trafik güvenliğini sağlamak amacıyla hayata geçirilen kış lastiği uygulamasına dair detaylar araştırılmaya başlandı. Peki, 2024-2025 kış lastiği uygulaması ne zaman başlıyor? Kış lastiği ne zaman takılır?

Abone Ol

Her yıl belirli dönemlerde trafikte can ve mal güvenliğini sağlamak amacıyla hayata geçirilen kış lastiği uygulamasına dair detaylar araştırılmaya başlandı. Peki, 2024-2025 kış lastiği uygulaması ne zaman başlıyor? Kış lastiği ne zaman takılır 2024? Kış lastiği kaç derecede takılır? Kış lastiği ne zaman bitiyor? Kış lastiği ne zaman çıkarılır? Kış lastiği takmama cezası ne kadar? Kış lastiği hangi araçlarda zorunlu? Kış lastiği uygulaması denetimini kim yapar?

Kış lastiği ne zaman takılır?

Her yıl 1 Aralık ile diğer yılın 1 Nisan tarihleri arasındaki dört aylık süreyi kapsayan dönemde kış lastiği kullanılması gerekmektedir.

Her ilin valiliğince alınan karar doğrultusunda kış lastiği uygulamasının yapılıp yapılmayacağı ortalama yerel sıcaklığa bağlı olarak duyurulur.

Kış lastiği hangi araçlarda zorunlu?

Kış lastiği uygulaması tüm ticari araçlarda geçerli olan zorunlu bir uygulamadır. Özel otomobiller için yasal zorunluluk bulunmamasına rağmen kış lastiği uygulaması tavsiye ediliyor.

Kış lastiği takmama cezası ne kadar?

Kış lastiği uygulamasının zorunlu olduğu halde kullanmayan şahıslara 4.069 TL idari para cezası uygulanıyor.

Genel olarak 1 Aralık - 1 Nisan tarihleri arasında zorunlu tutulan kış lastiği uygulamasının denetimleri, Bakanlık tarafından yetkilendirilen personellerin yanı sıra Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı, Ticaret Bakanlığının sınır kapılarındaki birimleri ve belediyelerin denetim birimleri tarafından gerçekleştiriliyor.