2024-2025 eğitim öğretim yılı için KYK burs ve kredi başvurusunda bulunan öğrenciler, ödemelerin ne zaman yapılacağını merak ediyor. Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından belirlenen KYK burs ödeme tarihleri hakkında araştırmalar sürüyor. Peki, KYK bursları hangi tarihlerde yatacak ve ödemeler T.C. kimlik numarasına göre nasıl yapılacak? 2024-2025 KYK bursu ne zaman? 2024 ve 2025 burs başvuruları ne zaman? KYK bursu ne zaman başlıyor? Öğrenim kredisi ne kadar 2024? 2024 KYK başvuruları başladı mı? Burs başvuruları başladı mı? Burslar ne kadar olacak 2025? Üniversite karşılıksız burs ne kadar? Karşılıksız burs başvuruları ne zaman? KYK bursu nereden yapılır? GSB bursu nedir? Burs başvuruları kimlere verilir? Burs başvuruları ne zaman? Kredi başvuruları ne zaman? KYK bursu hangi kurum veriyor? KYK bursu için neler gerekli? İşte detaylar...

KYK Bursu Ne Zaman Yatacak?

KYK burs ve kredi başvurularının tamamlanmasının ardından, öğrenciler ödemelerin ne zaman başlayacağını merak ediyor. 2024-2025 KYK burs ve kredi ödemelerinin, geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi, Kasım ayında yapılması bekleniyor. Başvuruların sonuçlanmasının ardından ilk ödemenin 15-30 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirilmesi öngörülüyor.

2025 Yılı Emekli Maaş Zamları: En Düşük Emekli Maaşı Ne Kadar Olacak? 2025 Yılı Emekli Maaş Zamları: En Düşük Emekli Maaşı Ne Kadar Olacak?

TC Kimlik Numarasına Göre KYK Burs Ödeme Günleri

KYK burs ödemeleri, T.C. kimlik numarasının son hanesine göre farklı günlerde yapılıyor. İlk ödeme dönemi, hem Ekim hem de Kasım aylarını kapsayacak şekilde öğrencilerin hesaplarına yatırılacak. Ödemeler şu şekilde yapılacak:

  • T.C. kimlik numarasının sonu 0 ve 2 olanlar, ilk gün ödemesini alacak.
  • T.C. kimlik numarasının sonu 4 ve 6 olanlar, ikinci gün ödemelerini alacak.
  • T.C. kimlik numarasının sonu 8 olanlar, üçüncü gün ödemesini alacak.

Bu sisteme göre, öğrenciler T.C. kimlik numaralarının son hanesine göre sırayla burs/kredi ödemelerini alacaklar.

KYK Bursu Hangi Bankaya Yatıyor, Nasıl Sorgulanır?

KYK burs ve kredi ödemeleri, Ziraat Bankası aracılığıyla öğrencilerin hesaplarına yatırılıyor. Burs ödemelerini almak için öğrenciler, Ziraat Genç Bank Kart ile ATM’lerden paralarını çekebilirler. Ayrıca, burs/kredi hesaplarına yatan tutarları kontrol etmek isteyen öğrenciler, Ziraat Bankası mobil uygulaması üzerinden bakiye sorgulama işlemi yapabilirler.

Ziraat Bankası uygulamasına giriş yapmak için öğrenciler, T.C. kimlik numarası ve hesap bilgileri ile giriş yaparak bakiyelerini kontrol edebilirler. Eğer mobil bankacılık şifresi unutulmuşsa, Ziraat Bankası müşteri hizmetleri numarası olan 0850 258 00 00 aranarak gerekli bilgilere ulaşılabilir.

Editör: Haber Merkezi