Eğitim

2024-2025 Öğretmen Kırtasiye Ödeneği Ne Zaman Yatacak? MEB Kırtasiye Yardımı Ne Kadar, Kaç TL Oldu?

Her yıl eğitim öğretim dönemi öncesinde Milli Eğitim Bakanlığı tarafından öğretmenlere sağlanan kırtasiye yardımı, 2024-2025 eğitim yılı için de merakla bekleniyor. Peki, bu yıl öğretmen kırtasiye yardımı ne kadar olacak ve ne zaman hesaplara yatacak?

Abone Ol

Her yıl eğitim öğretim dönemi öncesinde Milli Eğitim Bakanlığı tarafından öğretmenlere sağlanan kırtasiye yardımı, 2024-2025 eğitim yılı için de merakla bekleniyor. Peki, bu yıl öğretmen kırtasiye yardımı ne kadar olacak ve ne zaman hesaplara yatacak? Öğretmenlere kırtasiye yardımı ne kadar? Eğitim ödeneği ne zaman yatar 2024? Kırtasiye yardımı ne zaman? Öğretmene kırtasiye parası ne zaman ödenecek? 2024 kırtasiye parası ne kadar? Eğitim tazminatı ne kadar 2024? Eğitim yardımı ne kadar 2024? Kırtasiye yardımı kimlere verilir? Eğitim parası ne zaman verilecek? Kırtasiye parası artacak mı? Eğitim materyali yardımı ne zaman ödenecek? İşte detaylar...

Eğitim ödeneği ne zaman yatar 2024? Öğretmen Kırtasiye Ödeneği Ne Zaman Yatacak?

2024 yılında öğretmenlere verilecek kırtasiye ödeneği, 2 Eylül tarihinden itibaren hesaplara yatırılacak. Bu ödeme, öğretmenlerin yeni eğitim dönemine hazırlık yapabilmeleri amacıyla her yıl Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılmaktadır. 2024-2025 eğitim öğretim yılı 9 Eylül Pazartesi günü başlayacak olup, kırtasiye ödeneği de öğretmenlerin ihtiyaçlarını karşılayabilmeleri için bu tarihten önce yatırılacak.

Öğretmen Kırtasiye Yardımı Ne Kadar?

2024 yılında öğretmenlere verilecek olan kırtasiye ödeneği tutarı 4.085 TL olarak belirlendi. Bu yardım, öğretmenlerin eğitim ve öğretim materyalleri gibi kırtasiye ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla her yıl ödenmektedir. Ödeneğin miktarı, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 32. maddesine göre, 7. Dönem Toplu Sözleşme görüşmelerinde belirlenen ek gösterge ve memur aylık katsayısına göre düzenlenmektedir.