Hamster Kombat Günlük Şifre 17 Eylül 2024:  Hamster Kombat Günlük Kombo Kartları Açıklandı! Hamster Kombat Günlük Şifre 17 Eylül 2024:  Hamster Kombat Günlük Kombo Kartları Açıklandı!

Ankara Büyükşehir Belediyesi 133 zabıta memuru alımı gerçekleştireceğini duyurdu. Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, üniversitelerin ilgili bölümlerinden mezun olan 133 kadın ve erkek zabıta memuru alımı gerçekleştireceğini duyurdu. Peki, Ankara Büyükşehir Belediyesi zabıta alımı ne zaman? Ankara Büyükşehir Belediyesi zabıta alımı başvuru şartları neler?

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) puanına göre boş kadrolara açık atama yoluyla zabıta memuru alımı gerçekleştireceğini duyurdu.

Ankara Büyükşehir Belediyesi zabıta alımı ne zaman?

Zabıta memuru olmak isteyen adaylar, “https://zabitabasvuru.ankara.bel.tr”  adresindeki başvuru formunu doldurarak 3-11 Ekim 2024 tarihleri aralığında gerekli belgelerle Atatürk Spor ve Sergi Sarayı’na şahsen başvurularını yapabilirler.

Başvuruda bulunan adayların sözlü ve uygulamaları sınavları 18-25 Ekim 2024 tarihleri aralığında gerçekleştirilecek.

Ankara Büyükşehir Belediyesi zabıta alımı başvuru şartları neler?

  • Zabıta memuru olmak isteyen erkek adayların 1,67 metre kadınların ise 1.60 metre boyunda olmaları ve boy-kilo arasında 10 kilogramdan fazla olmamaları gerekmektedir.
  • 30 yaşını doldurmamış olmak
  • En az B sınıfı sürücü belgesine sahip olmak

Genel Başvuru Şartları

Boş zabıta memuru kadrolarına atanmak için başvuru yapacak olan adayların 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 40.maddesi ve 48.maddesi birinci fıkrasının A bendinde belirtilen şartları taşıması gerekmektedir.

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,
  • Kamu haklarından mahrum olmamak
  • Türk Ceza Kanununun 53. maddesinde belirtilen süre dolmuş olsa dahi ; kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına ya da affa uğramış olsa bile devletin güvenliğine karşı işlenen suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkûm olmamak,
  • Erkek adaylar için askerlik durumu itibariyle; askerlikle ilgisi bulunmamak veya askerlik çağına gelmemiş bulunmak ya da askerlik çağına gelmiş ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmış yahut ertelenmiş veya yedek sınıfa geçirilmiş olmak,
  • Görevini devamlı yapmasına engel olabilecek akıl hastalığı veya bedensel engeli bulunmamak

Editör: Haber Merkezi