Eğitim

2024 AÖL: Açık Lise kayıtları ne zaman bitecek? 2024 AÖL 1. dönem kayıt ücretleri

Milli Eğitim Bakanlığına bağlı Açık Öğretim Lisesi (AÖL) ile lise eğitimini sürdüren yüz binlerce öğrenci 2024-2025 eğitim öğretim yılı AÖL 1.dönem kayıt yenileme sürecini araştırıyor. Peki, Açık Lise kayıtları ne zaman bitecek?

Abone Ol

Milli Eğitim Bakanlığına bağlı Açık Öğretim Lisesi (AÖL) ile lise eğitimini sürdüren yüz binlerce öğrenci 2024-2025 eğitim öğretim yılı AÖL 1.dönem kayıt yenileme sürecini araştırıyor. AÖL’e ilk kez kayıt yaptıracaklar ile kayıtlarını yenileyecekler için 2024-2025 eğitim öğretim yılı 1.Dönem işlemleri geçtiğimiz günlerde başladı. Peki, Açık Lise kayıtları ne zaman bitecek? AÖL 1. dönem kayıt ücretleri ne kadar?

Açık Lise kayıtları ne zaman bitecek?

Açık Öğretim Lise 2024-2025 eğitim öğretim yılı 1. Dönem yeni kayıt ve kayıt yenileme süreci 28 Ağustos – 22 Eylül 2024 tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

İşlemler, Yeni Kayıt Kılavuz ve Kayıt Yenileme Kılavuzu doğrultusunda gerçekleştirilecek.

Açık Öğretim Lisesinde kayıtlı tüm öğrenciler kayıt yenileme işlemini gerçekleştirebilecek.

Yeni Kayıt Kılavuz ve Kayıt Yenileme Kılavuzu İçin Tıklayın

AÖL 1. dönem kayıt ücretleri ne kadar?

2024-2025 eğitim öğretim yılı 1.Dönem Açık Öğretim Lisesi için kayıt yenileme işlemleri için belirlenen kayıt ücreti ise 100 TL olarak belirlendi.

Öğrenciler, Halkbank, Ziraat Bankası ve Vakıfbank’ın internet bankacılığı, ATM ya da şubeleri aracılığıyla ödemelerini yaparak işlemlerini gerçekleştirebilecek. Ayrıca Milli Eğitim Bakanlığı’nın e-Devlet sistemi üzerinden Öğrenci İşlemleri Modülü ile ödemeler yapılabilmektedir. Ücretin yatırılmasının ardından öğrenciler bir sonraki dönemde yapılacak sınavlara katılabileceklerdir.