Kastamonu’da görev yapmıştı: Vali Mülkiye Başmüfettişi olarak atandı! Kastamonu’da görev yapmıştı: Vali Mülkiye Başmüfettişi olarak atandı!

2024 yılı için bekçi alımı merakla bekleniyor. Polis Akademisi ve Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) tarafından yapılacak olan Çarşı ve Mahalle Bekçiliği alımı ile ilgili adaylar son gelişmeleri yakından takip ediyor. 2023 yılında tamamlanan alımların ardından, 2024 bekçi alımına dair başvuru şartları ve tarihler heyecanla araştırılmaya devam ediliyor. Peki, 2024 bekçi alımı başvuruları başladı mı, başvuru şartları neler? Bekçi maaşı ne kadar 2024? Bekçi alımı başvurusu nereden yapılıyor? Bekçilik için KPSS şart mı? Bekçi olmak için nereye başvurulur 2024? Bekçi şartları nelerdir? Bekçiler ne kadar maaş alıyor? PA Edu TR bekçi Başvuru 2024 Ne Zaman Yapılacak? İŞKUR üzerinden bekçi alımı var mı? Bekçilik sınavında en az kaç puan gerekir? Bekçi alımını hangi kurum yapıyor? 2. dönem bekçi alımı ne zaman? Bekçi alımı 2024 KPSS şartı var mı? Bekçi memur mu? Bekçilik KPSS kaç puan? Çarşı mahalle bekçisi alımı ne zaman? Bekçilik için nereye başvurulur?

2024 Bekçi Alımı Başvuru Tarihleri

Henüz 2024 yılı için bekçi alımı ilanı yayımlanmadı. Ancak önceki yıllara bakıldığında, başvuruların ocak ve şubat aylarında başladığı görülüyor. 2023 yılının yazılı sınavı 30 Eylül’de gerçekleşmiş ve sonuçlar 23 Ekim’de açıklanmıştı. Bu nedenle, 2024 yılı için benzer bir takvimin uygulanabileceği tahmin ediliyor. Resmi Gazete’de Ocak 2024'te ilan edilmesi beklenen yeni başvuru sürecine dair detaylar yakında açıklanacak.

Bekçi Alımı Başvuru Şartları Nelerdir?

2024 Çarşı ve Mahalle Bekçiliği alımı için başvuru yapmayı düşünen adayların belirli kriterlere uyması gerekiyor. İşte başvuru şartlarının bazıları:

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak: Başvurular sadece Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları için geçerli.
  • Eğitim durumu: En az lise veya dengi okul mezunu olma şartı aranıyor.
  • Fiziksel şartlar: Adayların en az 167 cm boyunda olması ve beden kitle indeksinin 18 ile 27 arasında olması gerekiyor.
  • İkamet şartı: Başvuru yapılan ilde en az bir yıl süreyle ikamet edilmiş olması şartı aranıyor.
  • Askerlik durumu: Askerlik görevini tamamlamış olmak gerekiyor.
  • Yaş sınırı: Başvuru tarihinde 18 yaşını doldurmuş ve 31 yaşını geçmemiş olmak (18 Ocak 1993 - 18 Ocak 2005 tarihleri arasında doğmuş olmak) gerekiyor.
  • Adli sicil kaydı: Adayların, yüz kızartıcı suçlardan hüküm giymemiş olması şartı aranıyor.
  • Silah taşıma izni: Adayların silah taşımaya hukuki bir engelinin bulunmaması gerekiyor.

Bekçi Alımı Başvuruları Nasıl Yapılır?

Başvurular, Polis Akademisi’nin resmi internet sitesi üzerinden yapılacak. İlan yayınlandığında, başvuru tarihleri ve gerekli belgeler açıklanacak. Adayların başvuru sürecini ve sınav tarihlerini dikkatle takip etmeleri gerekiyor.

Editör: Haber Merkezi