Kastamonu İçin 5 Günlük Hava Durumu Tahmini Kastamonu İçin 5 Günlük Hava Durumu Tahmini

Asırları aşan kültürel miras olarak tanımlanan Boyabat Panayırı başladı. Çevre il ve ilçelerden Sinop’un Boyabat ilçesine gelen binlerce kişiyle gerçekleşen Boyabat Panayırındaki etkinlikler merak ediliyor. Peki, 2024 Boyabat Panayırı etkinlikleri neler? Boyabat Panayırı ne zaman başladı? Boyabat Panayırı ne zaman bitecek? Boyabat Panayırı nerede?

Boyabat Panayırı ne zaman başladı?

Her yıl geleneksel olarak düzenlenen Boyabat Panayırı 9 Ekim 2024 Çarşamba günü başladı. Asırları aşan kültürel miras olarak tanımlanan Boyabat Panayırı Karadeniz Bölgesinin en eski panayırları arasında yer alıyor.

Panayır, Boyabat’ın kuzeyinde 2,5 km uzaklıkta bulunan Alibey köyünün güneyinde, çeltik tarlaları kenarındaki yamaçta ve Gazideresi çayından alınan bir su arkı üzerindeki Panayır Yeri adıyla anılan alanda kurulur.

2024 Boyabat Panayırı Etkinlikleri Neler (2)

2024 Boyabat Panayırı etkinlikleri neler?

Boyabat Panayırında, lunapark, hayvan pazarı, emtia alışverişlerinin haricinde ilçe tanıtımına katkıda bulunması amacıyla kültürel çalışmalarında yer alacağı çeşitli etkinlikler düzenlenecek. Ayrıca, panayırın ilk günü 15 Temmuz Şehitler Kültür Merkezi’nde Hacivat-Karagöz oyunu düzenlendi.

12 Ekim Cumartesi akşamı saat 20.00’de 15 Temmuz Şehitler Kültür Merkezi’nde Kazakistanlı sanatçı Nazira Mahambetova sahne alacak. Gerçekleştirilecek olan konser hem yerel halkın hem de ziyaretçilere unutulmaz bir akşam yaşatmayı vaat ediyor.

Editör: Haber Merkezi