2024 YKS EK TERCİH: YKS ek tercih başvuruları ne zaman bitecek? 2024 YKS EK TERCİH: YKS ek tercih başvuruları ne zaman bitecek?

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM)’nin internet sitesi üzerinden yapılan paylaşıma göre 2024-DGS sınavına giriş belgeleri erişime açıldı. Peki, DGS sınav yerleri nasıl öğrenilir?

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığı tarafından 30 Haziran 2024 tarihinde gerçekleştirilecek Meslek Yüksekokulları ve Açıköğretim Ön Lisans programları mezunlarının lisans öğrenimine geçiş yapmak için gireceği Dikey Geçiş Sınavına (DGS) giriş belgeleri erişime açıldı.

DGS sınav yerleri nasıl öğrenilir?

Sınava girecek olan adaylar, sınava girecekleri yere ait bilgileri gösteren belgeye “https://ais.osym.gov.tr” internet adresi üzerinde T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleri ile erişebilir.

ÖSYM’den Adaylara Uyarı

ÖSYM tarafından Dikey Geçiş Sınavına (DGS) girecek olan adaylara kritik bir uyarı yapıldı. ÖSYM, adayları saat konusunda uyarıda bulunduğu açıklamasında; “30 Haziran 2024 tarihinde uygulanacak olan 2024-DGS için adaylar, saat 10.00’dan sonra sınav binalarına alınmayacaktır. Adaylara ve kamuoyuna saygıyla duyurulur” ifadelerine yer verdi.

Detaylı bilgiye ÖSYM’nin sayfasından erişebilmek için buraya tıklayabilirsiniz.

Editör: Haber Merkezi