Eğitim

2024 DGS Sonuçları Açıklandı: DGS sınav sonuç ekranı! 2024 DGS Tercih Kılavuzu

2024 yılı Dikey Geçiş Sınavı sonuçları açıklandı. Sınava giren adaylar DGS sınav sonuç ekranını incelerken 2024 DGS tercih kılavuzunun yayınlanıp yayınlanmadığını araştırıyor. Peki, 2024 DGS tercih kılavuzu açıklandı mı? 2024 DGS tercihleri ne zaman başlayacak?

Abone Ol

2024 yılı Dikey Geçiş Sınavı sonuçları açıklandı. Sınava giren adaylar DGS sınav sonuç ekranını incelerken 2024 DGS tercih kılavuzunun yayınlanıp yayınlanmadığını araştırıyor. İki yıllık önlisans eğitimlerini dört yıllık lisans eğitimine yükseltmek isteyen adaylar 2024 DGS puanlarına göre tercih yapacaklar. Peki, 2024 DGS tercih kılavuzu açıklandı mı? 2024 DGS tercihleri ne zaman başlayacak?

DGS sınav sonuç ekranı

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılan açıklama doğrultusunda 2024 DGS sınav sonuçlarının adayların erişime açıldığı duyuruldu.

Binlerce aday DGS sınav sonuçlarını T.C. Kimlik Numaralı ve şifreleri ile ÖSYM’nin internet sitesi üzerinden ya da mobil uygulamalar aracılıyla sonuçlarını görüntüleyebilecekler.

DGS Sınav Sonuç Ekranı İçin Tıklayın

2024 DGS Tercih Kılavuzu Yayınlandı Mı?

DGS yerleştirme işleminde 2024-DGS Başvuru Kılavuzu’nda belirtilen ilke ve kurallar izlenecek. Adayların kılavuzda yer alan bilgileri incelemeleri ve bu süreçte yayınlanan tablolardan yararlanarak tercihi işlemlerini tamamlamaları oldukça önemlidir.

2024 DGS tercihleri ne zaman başlayacak?

DGS sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından gerçekleşecek olan tercih işlemleri için henüz tarih netlik kazanmadı.