2024 KPSS Ortaöğretim Sınav Süresi: KPSS Ortaöğretim Sınavı Saat Kaçta Başlıyor ve Kaç Dakika Sürüyor? 2024 KPSS Ortaöğretim Sınav Süresi: KPSS Ortaöğretim Sınavı Saat Kaçta Başlıyor ve Kaç Dakika Sürüyor?

Dikey Geçiş Sınavı’na (DGS) katılan adaylar 10 Eylül 2024 tarihinde sonuçların ilan edilmesinin ardından puan hesaplamasının nasıl yapıldığından 2024 yılı DGS taban puanlar ve kontenjanlarına derin bir araştırma yapmaya başladı. Peki, 2024 DGS puan hesaplama nasıl yapılır?

2024 DGS Tercih Kılavuzu Yayınlandı Mı?

DGS yerleştirme işleminde 2024-DGS Başvuru Kılavuzu’nda belirtilen ilke ve kurallar izlenecek. Adayların kılavuzda yer alan bilgileri incelemeleri ve bu süreçte yayınlanan tablolardan yararlanarak tercihi işlemlerini tamamlamaları oldukça önemlidir.

DGS tercih kılavuzu yayınlandığında haberimiz güncellenecek.

2024 DGS puan hesaplama nasıl yapılır?

DGS sınavına katılan adayların aldığı puanlardan hesaplanan sayısal ve sözel standart puanlar ve ön lisans başarı puanları kullanılarak adayların esas DGS puanları hesaplanacak.

Tablo A’da belirtilen sayısal ve sözel standart puanlar ile ön lisans başarı puanının ağırlıkları yer alır. Her bir aday için puanlar, tabloda yer alan katsayılar ile çarpılır ve toplanması ile bulunacak puan adayın DGS puanını oluşturur.

2024 Dgs Taban Puan Ve Kontenjanlar 2024 Dgs Puan Hesaplama Nasıl Yapılır (1)

Adayları her iki testten de en az 1 ham puan alması halinde DGS puanı hesaplanır.

2024 DGS’ye giren adayların ön lisans öğrenimindeki akademik ortalama göz önüne alınarak Ön Lisans Başarı Puanı hesaplanır.

2024 DGS TABAN PUANLARI İÇİN TIKLAYIN

Editör: Haber Merkezi