Gündem

2024 DGS üniversite kayıtları ne zaman, nasıl yapılır?

Dikey Geçiş Sınavı ardından üniversiteye kayıt yaptıracak olan adaylar “DGS üniversite kayıtları ne zaman, nasıl yapılır?” sorusunun yanıtını araştırıyor. Peki 2024 DGS üniversite kayıtları ne zaman yapılacak?

Abone Ol

Dikey Geçiş Sınavı ardından üniversiteye kayıt yaptıracak olan adaylar “DGS üniversite kayıtları ne zaman, nasıl yapılır?” sorusunun yanıtını araştırıyor. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından yerleştirme sonuçları açıklandıktan sonra birçok üniversiteli adayı 2024 DGS üniversite kayıtları ne zaman yapılacak? 2024 DGS üniversite kayıtları nasıl yapılır? DGS üniversite kayıtları online mı? sorularının yanıtlarını araştırıyor. İşte, detaylar…

2024 DGS üniversite kayıtları ne zaman yapılacak?

Yükseköğrenim programına yerleşen adayların kayıt işlemleri kazandıkları üniversite tarafından 2-9 Ekim 2024 tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Elektronik ortamda kayıtlarını tamamlamak isteyen adaylar, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığınca e-Devlet sistemi üzerinden sunduğu “Üniversite E-Kayıt” uygulamasını üzerinden 2-7 Ekim 2024 tarihleri arasında işlemlerini gerçekleştirebilecek.

Adayların, ders kayıt işlemleri esnasında sorun yaşamamaları adına e-kayıt işlemlerinin başarılı bir biçimde tamamlandığına dair yazıyı ekranlarında görmeleri önemlidir.