Eğitim

2024 EKPSS tercihleri ne zaman başlayacak? 2024 EKPSS memur alım kılavuzu yayınladı mı? EKPSS tercihleri nasıl yapılıyor

Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı (EKPSS) tercih sürecinde adayların heyecanlı bekleyişi sürüyor. Peki, 2024 EKPSS tercihleri ne zaman başlayacak? 2024 EKPSS memur alım kılavuzu yayınladı mı? 2024 EKPSS tercihleri nasıl yapılıyor?

Abone Ol

Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı (EKPSS) tercih sürecinde adayların heyecanlı bekleyişi sürüyor. 2024 EKPSS’ye giren adayların gündeminde tercih kılavuzu yer alıyor. ÖSYM tarafından gerçekleştirilen sınava giriş yapan birçok memur adayı EKPSS Tercih Kılavuzunu bekliyor.

2024 EKPSS tercihleri ne zaman başlayacak?

2024 EKPSS’den alınan puan ve kura ile yapılacak olan yerleştirme işlemlerine dair ÖSYM bir tercih kılavuzu hazırlayacak ve ÖSYM’nin resmi internet sitesi olan http://www.osym.gov.tr adresi üzerinden adaylar ile paylaşacak.

2024 EKPSS Tercih Kılavuzu İçin Tıklayın 

2024 EKPSS tercih sürecinin Ağustos ila Eylül ayında başlaması bekleniyor.

Adaylar tercih işlemlerini, ÖSYM’nin resmi internet sitesi olan http://www.osym.gov.tr adresi üzerinden gerçekleştirebilecek.

2024 EKPSS tercihleri nasıl yapılıyor?

ÖSYM tarafından yayınlanacak olan tercih kılavuzu doğrultusunda engelli adayların yerleştirileceği kadrolar, kadro sayılar ve koşulları, tercihlerin alınması ve yerleştirme işlemleri ile ilgili detaylar paylaşılacak.

Yerleştirme işlemlinde adayların puanları ve tercih sıraları göz önünde bulundurularak kadrolara yerleştirilir.