GSB bursu nedir? GSB bursunu kimler alabilir? GSB bursu nedir? GSB bursunu kimler alabilir?

2024-2025 eğitim öğretim yılında İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından üniversite öğrencilerine verilecek olan burs başvuruları 18 Ekim 2024 tarihinde sona ermişti. Binlerce öğrenci “İBB burs sonuçları açıklandı mı?” sorusunun yanıtını araştırıyor. Peki, İBB burs sonuçları açıklandı mı? İBB burs sonuçları ne zaman açıklanacak? İBB burs sonuçları nereden, nasıl öğrenilir?

2024 İBB burs sonuçları ne zaman açıklanacak?

Geçtiğimiz yıl İBB burs başvuruları 4 Kasım’da sonlanmış sonuçları ise 19 Aralık’ta ilan edilmişti. 2024 İBB burs sonuçlarının hangi tarihte açıklanacağına dair henüz net bir açıklama yapılmadı. Sonuçların ilan edileceği tarih kesinlik kazandığında habere eklenecek.

İBB Burs Sonuçları Nereden, Nasıl Öğrenilir?

İBB burs sonuçları https://gencuniversiteli.ibb.istanbul/ adresi üzerinden ilan edilecek. Başvuruda bulunan adaylar, T.C. kimlik numaraları ve doğum tarihleri ile sonuç ekranına giriş yaparak sonuçlarını görüntüleyebilecekler.

İBB burs başvuru sonuçları, İstanbul Senin Uygulaması veya Genç Üniversitesi resmi internet siteleri üzerinden sonuçlarını görüntüleyebilecekler.

İBB Bursu Ne Kadar?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genç Üniversiteli Eğitim Desteği, 202-2024 yılı için 7.500 TL olarak belirlenmiş ve 75 bin öğrenciye geri ödemesiz olarak verilmişti.

2024-2025 İstanbul Büyükşehir Belediyesi burs ücreti 15 bin TL olarak belirlendi.

Editör: Deniz Çam