Gündem

2024 İŞKUR TYP Başvuruları: Okullara Temizlik Görevlisi Alımı Başvurusu Ne Zaman, Şartları Neler ?

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 2024-2025 eğitim öğretim dönemi öncesinde Toplum Yararına Programlar (TYP) kapsamında okullara temizlik görevlisi alımı için hazırlıklarını sürdürüyor. İ

Abone Ol

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 2024-2025 eğitim öğretim dönemi öncesinde Toplum Yararına Programlar (TYP) kapsamında okullara temizlik görevlisi alımı için hazırlıklarını sürdürüyor. İŞKUR üzerinden yapılacak bu alımlar için başvuru süreci merakla bekleniyor. Peki, okullara temizlik görevlisi alımı başvurusu ne zaman başlayacak? Işkur Okul Temizlik Görevlisi Alımı Nasıl Başvurulur? TYP ye nasıl başvurulur 2024? Işkur TYP başvuru ne zaman bitiyor? Okulda temizlik görevlisi ne kadar maaş alıyor? TYP ye kaç kere Başvurulur? Typ nedir? TYP 2024 uzayacak mı? İŞKUR TYP kura çekimi ne zaman 2024? TYP okul temizlik maaşları ne zaman yatacak? İşte detaylar...

Işkur Okul Temizlik Görevlisi Alımı Nasıl Başvurulur?

2024 yılı TYP başvuruları için tarih henüz netleşmedi. Geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yıl da başvuru sürecinin yeni eğitim dönemi başlamadan önce duyurulması bekleniyor. Başvuru detayları ve tarihler İŞKUR ve ilgili kamu kurumları tarafından açıklanacak. Başvurular, İŞKUR’un resmi web sitesi olan esube.iskur.gov.tr adresinden ya da İŞKUR şubelerinden yapılabilecek.

TYP ye nasıl başvurulur 2024? Başvuru Şartları Neler?

Önceki yıllarda TYP kapsamında yapılan alımlarda adaylardan istenen başvuru şartları şu şekilde sıralanmıştı:

  • İŞKUR’a Kayıtlı İşsiz Olma: Başvuracak kişilerin İŞKUR’a kayıtlı işsiz olmaları gerekiyor.
  • Yaş Şartı: Başvuru yapacak adayların 18 yaşını tamamlamış olması şartı aranıyor.
  • Emeklilik ve Malul Aylığı Almama: Emekli ve malul aylığı almayan kişiler başvuruda bulunabilecek.
  • Öğrenci Olmama: Adayların örgün eğitim öğrencisi olmaması gerekiyor (Açık lise ve açık öğretim öğrencileri hariç).
  • İkamet Şartı: Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi'ne (ADNKS) göre aynı adreste ikamet eden kişilerden yalnızca biri başvuruda bulunabilecek.
  • Gelir Şartı: Çalışma sonucu elde edilen hane gelirinin, net asgari ücretin bir buçuk katını aşmaması gerekecek.
  • Sigortalılık Durumu: Başvuru tarihinden önceki son bir ay içinde 5510 sayılı Kanun'un 4. maddesinin birinci fıkrasının (b) bendi kapsamında sigortalı olunmaması gerekiyor.

TYP başvurularında, belirtilen şartları taşımayan ya da programın aksamasına neden olabilecek başvurular geçersiz sayılacak.