2024 Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi(JSGA) 283 erkek 40 kadın öğrenci, Jandarma Astsubay Meslek Yüksekokuluna, 200 erkek öğrenci ise Güvenlik Bilimleri Fakültesine alacak. Peki, JSGA Subay/ Astsubay alımı başvurusu nasıl yapılır? JSGA Başvuru şartları neler?

Jandarma Genel Komutanlığı, muvazzaf subay ve astsubay ihtiyacını karşılamak üzere Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Başkanlığı bünyesine 483 erkek, 40 kadın olmak üzere toplam 523 öğrenci alımı gerçekleştirecek.

2024 JSGA Başvuru Tarihleri

Başvurular, 5-25 Temmuz 2024 tarihleri arasında https://vatandas.jandarma.gov.tr/PTM/Giris adresi, JSGA Başkanlığı Personel Temin Sistemi üzerinden e-Devlet aracılığıyla gerçekleştirilebilecek. Posta yoluyla veya şahsen yapılan başvurular dikkate alınmayacaktır.

Hipersonik füze nedir, özellikleri neler?  Hipersonik füze menzili ne kadar? Türkiye’de hipersonik füze var mı? Hipersonik füze nedir, özellikleri neler?  Hipersonik füze menzili ne kadar? Türkiye’de hipersonik füze var mı?

Başvuru kabul edildikten sonra seçme sınavlarına katılma hakkı kazanan aday listesi ve ilgili tüm duyurular Personel Temin Sistemi üzerinden duyurulacak.

Adaylar süreçle ilgili bilgiler şu adreslerde bulunan “2024 yılı JSGA Jandarma Astsubay Meslek Yüksekokulu Başvuru Kılavuzu” ile ulaşabilecekler;

JANDARMA SUBAY GÜVENLİK BİRİMİ FAKÜLTESİ / Başvuru kılavuzu için tıklayın

JANDARMA ASTSUBAY MESLEK YÜKSEKOKULU / Başvuru kılavuzu için tıklayın

Editör: Haber Merkezi