3 Temmuz 2024 tarihinde memur ve memur emeklilerinin zam oranı belirlenecek. Belirlenecek olan zam oranı doğrultusunda kıdem tazminatı tavanında da değişiklik yapılacak. Kıdem tazminatı ne kadar? Kıdem tazminatı nasıl hesaplanır? 1 yıllık kıdem tazminatı ne kadar? 2024 Kıdem tazminatı tavanı ne kadar?

Vatandaş Şokta: Pasaport, IMEI Kayıt Ücreti ve MTV’ye Rekor Zam! Vatandaş Şokta: Pasaport, IMEI Kayıt Ücreti ve MTV’ye Rekor Zam!

Memur zammı ile emeklilik dahil kıdem tazminatı almaya hak kazanarak işten ayrılanların alacağı ücrette de artış yaşanacak.

Zam oranları ise 3 Temmuz 2024 saat 10.00’da Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanacak olan Haziran enflasyon rakamları ile belirlenecek.

Kıdem Tazminatı Nasıl Hesaplanır?

Yalnızca bir yıl çalışan bir kişinin kıdem tazminatı, son aldığı brüt aylık maaşının bir yıllık çalışma süresi ile çarpılması ile elde edilir. Ancak bu hesaplamada aylık brüt ücretin bir tava sınırı bulunmaktadır. 2024 yılı için bu sınır 35.058,58 TL.

1 yıllık kıdem tazminatı ne kadar?

1 yıllık kıdem tazminatı ne kadar olacağı çalışan kişinin brüt maaşı göz önüne alınarak hesaplanmaktadır. Kıdem tazminatında tavan uygulaması bulunmaktadır. Tavan miktarı ise her yıl değişiklik göstermektedir.

2024 Kıdem tazminatı tavanı ne kadar?

Memur zammı ile belirlenmekte olan kıdem tazminatı tavan oranı, 1 Temmuz 2024 tarihinden itibaren geçerli olacak şekilde yeniden belirlenecek.

Editör: Haber Merkezi