Eğitim

2024 KPSS Ortaöğretim Sonuçları Sorgulama: KPSS Ortaöğretim Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak? ÖSYM Tarih Verdi

15 Eylül 2024 tarihinde gerçekleştirilen KPSS Ortaöğretim sınavının ardından adaylar gözlerini sonuç açıklanma tarihine çevirdi.

Abone Ol

15 Eylül 2024 tarihinde gerçekleştirilen KPSS Ortaöğretim sınavının ardından adaylar gözlerini sonuç açıklanma tarihine çevirdi. ÖSYM, sınav sonuçlarının açıklanacağı tarihi duyurdu ve KPSS Ortaöğretim sonuçları için geri sayım başladı. Sınava katılan milyonlarca lise mezunu aday, sınav sonuçlarını öğrenmek için heyecanla bekliyor. Peki 2024 KPSS ortaöğretim sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? ÖSYM ortaöğretim ne zaman açıklanacak? KPSS ortaöğretim sonuçları açıklandı mı? ÖSYM tercih sonuçları ne zaman açıklanacak 2024? KPSS ortaöğretim tercihleri ne zaman 2024? KPSS ortaöğretim sınav yerleri açıklandı mı? KPSS ortaöğretime kaç kişi girdi? KPSS yerler ne zaman belli olacak 2024? KPSS 2024 1. merkezi atama ne zaman yapılacak? Ortaöğretim KPSS ne zaman 2025? Ortaöğretim KPSS nerelere atanır? Lise mezunu KPSS ile ne olur? 70 puanla memur olunur mu? Lise KPSS kaç dakika? Ortaöğretim KPSS nedir ne işe yarar? Ortaöğretim KPSS kaç soru? KPSS ortaöğretim 85 puan kaç net yapar? Lise mezunu düz memurluk için kaç puan gerekir? KPSS ortaöğretim düz memur ne iş yapar?

2024 KPSS Ortaöğretim Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

ÖSYM'nin resmi takvimine göre, KPSS Ortaöğretim sınav sonuçları 4 Ekim 2024 tarihinde açıklanacak. Adaylar sonuçlarına, ÖSYM'nin AİS (Aday İşlemleri Sistemi) üzerinden T.C. kimlik numaraları ve şifreleri ile erişebilecekler. Sonuçların açıklanmasıyla birlikte adaylar, KPSS puanlarına göre atama süreçleri için hazırlık yapmaya başlayacaklar.

KPSS Ortaöğretim Sınava Kaç Kişi Katıldı?

Türkiye genelinde ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) toplam 1 milyon 864 bin 867 aday, 227 sınav merkezi ve 99 bin 765 salonda KPSS Ortaöğretim sınavına girdi.

KPSS Ortaöğretim Soru Kitapçığı Yayınlandı Mı?

ÖSYM, sınavın ardından 2024-KPSS Ortaöğretim temel soru kitapçığı ve cevap anahtarının yüzde 10'unu internet sitesinde yayınladı. Adaylar, temel soru kitapçığını 25 Eylül 2024 tarihine kadar görüntüleyebilecekler.