Adalet Bakanlığı'na bağlı ceza infaz kurumlarında görev almak isteyen adaylar; 2024 KPSS'de kaç puanla gardiyan olunur? Gardiyan olmanın şartları neler? Gardiyan maaşları ne kadar oldu? Gardiyan alımı var mı? gibi konuları araştırmaya başladı. 

Adalet Bakanlığı'nda ki ceza infaz kurumlarında memur olmak isteyen vatandaşlar için gardiyanlık pozisyonları büyük ilgi görüyor. Gardiyan isteyen vatandaşlar başvuru şartlarını araştırmaya başladı.

Adalet Bakanligi Cte Gardiyan

2024 KPSS ortaöğretim sınav sonuçlarının kamu oyuna açıklanmasının ardından, infaz ve koruma memuru olmak isteyen adaylar için heyecanlı bir dönem başladı. Türkiye Cumhuriyeti Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü'nün emri altında görev yapacak gardiyanlık için gerekli olan KPSS puanı ve başvuru şartları, adayların yoğun ilgisini görmeye başlıyor.

Süper Loto Sonuçları 3 Ekim 2024: Süper Loto Sonuçları ve Sorgulama Ekranı Süper Loto Sonuçları 3 Ekim 2024: Süper Loto Sonuçları ve Sorgulama Ekranı

GARDİYANLIK OLMAK İÇİN GEREKLİ KPSS PUANI VE EĞİTİM ŞARTI NEDİR?

Gardiyan olmak içi başvuru isteyenlerin en az ön lisans mezunu olmaları, yine KPSS'den yeterli puanı almaları gerekiyor. Ancak gardiyanlık için sadece KPSS puanı yeterli olmuyor. Adayların sözlü sınavlardan da başarıyla geçmeleri gerekiyor. Yapılacak sözlü sınavdan adayların en az 70 puan ve üzeri alması şartı aranıyor.

KPSS puan türleri eğitim düzeyine göre farklılık gösteriyor. KPSS puan türleri şu şekilde:

Ortaöğretim mezunları için; P94
Ön lisans mezunları için: P93
Lisans mezunları için: P3
 

GARDİYANLIK İÇİN ARANAN DİĞER ŞARTLAR
 

Gardiyanlık pozisyonuna başvuracak adaylar KPSS puanı dışında bazı fiziksel ve yaş kriterlerini de bulundurması geriyor.

Yaş şartı: Adayların başvuru tarihi itibariyle 18 yaşını doldurmuş, 30 yaşını aşmamış olmaması gerekiyor.
Boy - kilo oranı: Erkeklerde en az 170 cm, kadınlarda en az 160 cm boy şartı gerekiyor. Ayrıca, boy uzunluğunun da santimetre cinsinden son iki rakamı ile kilosu arasındaki farkın 13'ten fazla, 17'den az olmamalı.
* Sağlık durumu belgesi
* Güvenlik soruşturması
* Adayların bu şartları sağladıklarını belgeleyebilmeleri de ayrıca istenen kriterler arasında. Diploma, KPSS sonuç belgesi, sağlık raporu ve adli sicil kaydı da buşvuru sırasında gerekli belgeler arasında.

Editör: Haber Merkezi