2024 Kurban Bayramı Tatili Kaç Gün Olacak? 

Müslümanlar için en önemli dini bayramlardan biri olan Kurban Bayramı, 2024 yılında da büyük bir heyecanla bekleniyor. Kurban Bayramı tatilinin kaç gün olacağı ve 9 günlük tatil olup olmayacağı konusu, tatil planları yapmayı düşünen vatandaşların gündeminde. Peki 2024 Kurban Bayramı ne zaman Diyanet?, 2024 Kurban Bayramı Ne Zaman Geri Sayım?, Kurban Bayramı 9 gün olacak mı?, 2024 tatil günleri hangi günler? İşte 2024 Kurban Bayramı tarihleri ve tatil süresiyle ilgili tüm detaylar...

Gelin Evi Esra Cengiz Kimdir, Kaç Yaşında, Nereli? Gelin Evi Esra Cengiz Ne İş Yapıyor? Gelin Evi Esra Cengiz Kimdir, Kaç Yaşında, Nereli? Gelin Evi Esra Cengiz Ne İş Yapıyor?

2024 Kurban Bayramı Tarihleri

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın 2024 dini takvimine göre Kurban Bayramı şu tarihlerde kutlanacak:

  • Kurban Bayramı Arefesi: 15 Haziran Cumartesi
  • Kurban Bayramı 1. Günü: 16 Haziran Pazar
  • Kurban Bayramı 2. Günü: 17 Haziran Pazartesi
  • Kurban Bayramı 3. Günü: 18 Haziran Salı
  • Kurban Bayramı 4. Günü: 19 Haziran Çarşamba

Bu tarihler resmi tatil günleri olarak belirlenmiş durumda. Bayram, 16 Haziran Pazar günü başlayarak dört gün sürecek.

Kurban Bayramı Tatili 9 Gün Olacak Mı?

Resmi tatil süresi dört gün olarak belirlenmiş olsa da, bayram tatilinin 9 güne çıkma ihtimali bulunuyor. Bayramın bitiminden sonraki 20 Haziran Perşembe ve 21 Haziran Cuma günlerinin de tatil ilan edilmesi durumunda, tatil süresi uzayacak. Bu ek tatil günleri, vatandaşlara daha uzun bir tatil yapma fırsatı sunacak.

Özetle:

  • Resmi Tatil Günleri: 16-19 Haziran (Pazar-Çarşamba)
  • Potansiyel Ek Tatil Günleri: 20-21 Haziran (Perşembe-Cuma)

Tatil Planları İçin Gözler Hükümette

Bayram tatilinin 9 gün olup olmayacağı konusunda son kararı hükümet verecek. Eğer 20 ve 21 Haziran günleri de tatil edilirse, 15 Haziran Cumartesi gününden 23 Haziran Pazar gününe kadar kesintisiz bir tatil dönemi mümkün olacak.

Editör: Haber Merkezi