Öğrenciler, veliler ve eğitimciler 2023-2024 Eğitim yılının bitmesine kısa bir süre kala yaz dönemi kurs ve yaz okullarında odaklandı. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından yaz dönemi, yaz okulu ve eğitim döneminde açılacak olan Destekleme ve Yetiştirme Kursları (DYK) e-Kılavuzu yayınlandı. Peki, 2024 MEB yaz dönemi kursları ve yaz okulları ne zaman başlayacak?, Başvurular nasıl yapılır? 

2024 yılında ilk defa 81 ilde açılacak olan yaz okullarına öğrenci ve öğretmen başvurularının alınacağı tarih belli oldu. Bu doğrultuda başvurular, 3-12 Haziran 2024 tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

2024 MEB Yaz Dönemi Kursları Ve Yaz Okulları Ne Zaman?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklama ile 15 Mayıs tarihinde yayınlanan DYK e-Kılavuzu’u doğrultusunda yaz dönemi kursları ve yaz okulları ile destekleme ve yetiştirme kurslarının açılacağı tarih duyuruldu. Yaz dönemi kursları ve yaz okulları 1 Temmuz 2024 – 29 Ağustos 2024, destekleme ve yetiştirme kurslarının ise 2 Eylül 2024 – 6 Haziran 2024 tarihleri arasında açılacağı duyuruldu.

Başvurular Nasıl Yapılır?

Kurslara katılmayı isteyen öğrenciler, “https://e-kurs.meb.gov.tr” adresi, e-Kurs modülü üzerinde yer alan öğrenci başvuru ekranından başvurularını gerçekleştirebilecekler.

Kastamonulu akademisyenden önemli tespit: Yeni eğitim yılı, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ile başlamıştı Kastamonulu akademisyenden önemli tespit: Yeni eğitim yılı, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ile başlamıştı

Öğrencileri, kurs merkezleri tarafından belirlenen dersler arasında tercihte bulunarak başvurularını tamamlayabilecekler.

Editör: Haber Merkezi