Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığının kabul sürecinden geçen "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli"ni onayladı. Peki Maarif eğitim sistemi nedir? Maarif modeli ne zaman uygulanacak? Türkiye yüzyılı Maarif modeli 2024 nedir? detaylar haberimizde

2024 Ara Tatil Takvimi: Kasım tatili ne zaman başlayacak? 2024 Ara Tatil Takvimi: Kasım tatili ne zaman başlayacak?

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in 2024-2025 eğitim öğretim yılında uygulamayı hedeflediği Türkiye yüzyılı Maarif Modeli hazır.

Milli Eğitim Bakanlığı'ndan (MEB) yapılan açıklamalara göre, 10 Mayıs'a kadar askıda kalan taslağa 67 bin 284 görüş ve öneri geldi.

38 bin 865 öğretmenden MEB'in yeni müfredat taslağına görüş ve öneri gelirken, müfredat taslağına sivil toplum kuruluşları da katkı sunmak istedi. Eğitim platformları ile eğitimin diğer paydaşları da 28 bin 419 görüş bildirdi.

Türkiye yüzyılı Maarif Modeli'ne yüzde 58'i öğretmenlerden, yüzde 42'si ise diğer paydaşlardan görüş ve öneri geldi.

Yeni müfredat taslağı hakkında iletilen tüm görüş ve öneriler, Milli Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı tarafından süzgeçten geçirilerek değerlendirildi. Böylece, 'Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli', tüm aşamalardan geçerek erişime açıldı.

Turkiye Yuzyili Maarif Modeli Bakan Tekin 2024 Taskopru Haberleri

2024 Maarif eğitim sistemi nedir?

Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından geliştirilen ve bütüncül bir eğitim yaklaşımını temel alan yeni bir öğretim programıdır. Bu model, 2024-2025 eğitim öğretim yılından itibaren okul öncesi, ilkokul 1, ortaokul 5 ve lise 9. sınıflardan başlayarak kademeli olarak uygulanmaya başlanacaktır.

Maarif modeli ne zaman uygulanacak?

Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli kapsamında hazırlanan yeni müfredat, 2024-2025 eğitim öğretim yılının başlayacağı 9 Eylül 2024'ten itibaren okul öncesi, ilkokul 1. sınıf, ortaokul 5. sınıf ve lise 9. sınıftan başlamak üzere kademeli şekilde uygulanacak.

Maarif hangi ülkelerde var?

Türkiye Maarif Vakfı'nın bünyesinde başta, Afganistan, Almanya, Avusturya, Fransa, Kosova, Belarus ve Belçika'da 21 eğitim merkezi, Arnavutluk' da 1 üniversitesi ve Dünya genelinde 37 yurt binası bulunmaktadır.

Maarif Teşkilatı kim kurdu?

Ankara'da 1920 yılının 23 Nisan'ında açılan Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin yeni bir hükümet kurma çalışmaları neticesinde 2 Mayıs 1920 tarihinde 11 vekâletten biri olarak, Maarif Vekâleti kurulmuştur. Bu vekâlete ilk olarak Rıza Nur seçilmiştir.

Eğitimde maarif ne demek?

Maarif, kelime Arapça kökenli bir olup “bilgi”, “öğreti”, “ilim” gibi anlamlara gelir. Türkçede genellikle “eğitim” veya “öğretim” kullanımları kullanılır. Maarif metni, özellikle Osmanlı İmparatorluğu ve Türkiye Cumhuriyeti'nin ilk yıllarında yaygın bir şekilde kullanılan bir terimdir.

Türkiye yüzyılı Maarif modeli 2024 nedir?

Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli, misyonu ve vizyonu itibarıyla Türk Eğitim Sistemini iyileştirmeye yönelik atılan en kapsamlı adımlardan biridir. Yaklaşık iki asırlık süregelen çağı yakalama serüveninin milli değerlere entegre etme motivasyonunun bir tezahürü olarak değerlendirilebilir.

Editör: Haber Merkezi