2024 Paris Olimpiyatları’nda 10 metre havalı tabancada gümüş madalya kazanarak Türkiye’yi gururlandıran Yusuf Dikeç, arama motorlarında araştırılan isimler arasında yer aldı.

Trabzonspor - Kayserispor maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? İşte, Muhtemel 11’ler Trabzonspor - Kayserispor maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? İşte, Muhtemel 11’ler

Yusuf Dikeç Kimdir?

1 Ocak 1973 yılında Kahramanmaraş’ın Göksun ilçesinde doğan Yusuf Dikeç, atıcılık sporcusudur. 1994’te Uzman Jandarma Okulu’nu kazanan Yusuf Dikeç, Ankara’ya taşınarak eğitimi sürdürdü. İlk görev yeri olan Mardin’e atanan Yusuf Dikeç, 1999’da da Jandarma Astsubaylık sınavını kazanarak eğitim hayatına devam etti. 2000’de İstanbul’a atandı ve kısa bir süre sonra Ankara Jandarma Gücü Spor Kulübü’ne atandı.

Gazi Üniversitesi Beden Eğitimi ve Antrenörlük Bölümü’nü de başarıyla tamamlayan Yusuf Dikeç, Konya Selçuk Üniversitesi’nde antrenörlük üzerine yüksek lisansını tamamladı.

Jandarma Gücü Spor Kulübü’nde spor yaşamını sürdüren Yusuf Dikeç, 2012 Yaz Olimpiyatları’nda 10 m havalı tabanca ve 50 m tabanca kategorilerinde Türkiye’yi temsil etti.

2013 Akdeniz Oyunları’nda bir altın bir gümüş madalya kazandı.

Jandarma Genel Komutanlığında Jandarma Astsubay Kıdemli Başçavuş rütbesi ile görev alan bir asker olan 51 yaşındaki Yusuf Dikeç, 2024 Paris Olimpiyatları’nda 10 metre havalı tabancada gümüş madalyanın sahibi olarak Türkiye'yi gururlandırdı.

Editör: Haber Merkezi