Türkiye, Fransa’da düzenlenen 2024 Paris Yaz Olimpiyatları’na 18 branşta yarışmak üzere toplam 101 sporcu ile katıldı. Peki, Türkiye, Paris Olimpiyatları’nda kaç madalya kazandı? Hangi sporcular Paris Olimpiyatları’nda madalya kazandı? Türkiye altın madalya kazandı mı? İşte, 2024 Paris Yaz Olimpiyatları güncel madalya sayıları haberimizde…

Avrupa ve dünya şampiyonu 'Atom Karınca' Hamza'nın hedefi 2028 Olimpiyatları! Avrupa ve dünya şampiyonu 'Atom Karınca' Hamza'nın hedefi 2028 Olimpiyatları!

Türkiye, 100 yıldır katıldığı olimpiyatlarda 9 branşta toplam 104 madalya kazandı. En çok madalyayı ise Tokyo 2020 Olimpiyatları’nda okçuluk, boks, cimnastik, karete, tekvando ve güreş branşlarında kazandı. Türkiye, 6 branşta toplamda 91 madalya kazandı.

Türkiye, Paris Olimpiyatları’nda kaç madalya kazandı?

Türkiye, 2024 Paris Yaz Olimpiyatları’nda 9 Ağustos 2024 Cuma gününe kadar 2 tanesi gümüş, 3 tanesi ise bronz madalya olmak üzere toplamda 5 madalya kazandı.

Türkiye, Atıcılık ve Boks branşlarında gümüş madalyanın, Boks, Güreş ve Okçuluk branşlarında ise bronz madalyanın sahibi oldu.

2024 Paris Yaz Olimpiyatları Güncel Madalya Sayıları Türkiye, Paris Olimpiyatları’nda Kaç Madalya Kazandı (1)

Hangi sporcular Paris Olimpiyatları’nda madalya kazandı?

Madalya kazanarak Türkiye’yi gururlandıran sporcuların isimleri ise şöyle:

  • Şevval İlayda Tarhan – Yusuf Dikeç – Atıcılık
  • Mete Gazoz – Ulaş Berkim Tümer – Abdullah Yıldırmış – Okçuluk
  • Buse Tosun Çavuşoğlu – Güreş
  • Esra Yıldız Kahraman – Boks
  • Hatice Akbaş – Boks
Editör: Haber Merkezi