Genel

2024 Safer Ayı: Safer ayı ne zaman bitiyor? Safer ayının son çarşambası ne zaman?

Hicri takvimde ikinci ay olan Safer ayı, Muharrem ayından sonra gelmektedir. Peki, Safer ayı ne zaman bitiyor? Safer ayının son çarşambası ne zaman?

Abone Ol

Vatandaşlar, Muharrem ayından sonra gelen Safer ayının ne zaman biteceğini merak ediyor. Bu ayda ilk ve son Çarşamba günü edilen duaların oldukça makbul olduğuna inanılır. Peki, Safer ayı ne zaman bitiyor? Safer ayının son çarşambası ne zaman?

Safer ayı ne zaman bitiyor?

2024 yılında Safer ayı 5 Ağustos tarihi itibariyle idrak edilmeye başlandı. Diyanet İşleri Başkanlığınca belirtilen dini günler takvimi doğrultusunda Safer ayı 3 Eylül 2024 tarihinde sona eriyor.

Safer ayının son çarşambası ne zaman?

Safer ayının ilk ve son çarşambası edilen duaların oldukça makbul olduğuna inanıldığı için birçok vatandaş tarafından “Safer ayının son çarşambası ne zaman?” sorusuna yanıt aranıyor.

Safer ayının son çarşambası miladi takvime göre 28 Ağustos 2024 Cumartesi idrak edildi.

Safer ayı nedir?

Safer, kamerî/hicrî takvimde Muharrem ayından sonra gelen ikinci aydır.

Safer ayının uğursuz olduğu ve bu ayda bela ve musibetlerin çokça meydana geldiği şeklinde ki anlayış Câhiliye döneminden kalmış olup (Ebû Dâvûd, Tıb, 24 [3914-3915]; bkz. Buhârî, Tıb, 25 [5717]; Müslim, Selâm, 101-103 [2220]) dinimizde yeri yoktur.

Dolayısıyla böyle bir anlayış hurafedir. Safer ayının diğer aylardan herhangi bir farkı yoktur. Hz. Peygamber (s.a.s.), böyle bir anlayışı tamamıyla redederek “Safer ayında uğursuzluk yoktur” demiştir.