Tıp fakültesi mezunlarının uzmanlık eğitimi için katılacakları Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı (TUS) ve Tıp Doktorluğu Seviye Tespit Sınavı (STS) 2. Dönem sınavları için geri sayım başladı. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), bu önemli sınavların giriş yerlerini açıkladı. Adaylar, sınav giriş belgelerini ÖSYM Aday İşlemleri Sistemi (AİS) üzerinden öğrenebiliyor. Peki  2 dönem sınavları ne zaman 2024? TUS kazananlar ne zaman başlar 2024? STS sınavları ne zaman? 2024 TUS kaç TL? 2024 TUS ne zaman 2 dönem? Tusa girmek kaç TL? 2 dönem ortak sınavlar ne zaman? 2024 2 dönem ne zaman başlar? 2 dönem 1 yazılı ne zaman 2024 2025? İşte detaylar... 

TUS ve STS 2. Dönem Sınavları Ne Zaman Yapılacak?

2024 TUS ve STS Tıp Doktorluğu 2. Dönem sınavları 18 Ağustos 2024 tarihinde gerçekleştirilecek. Sınavın 1. Aşama oturumu saat 10.00'da, 2. Aşama oturumu ise saat 14.45'te başlayacak. Adayların sınav günü dikkat etmesi gereken en önemli hususlardan biri, sınav binalarına belirtilen saatlerden sonra alınmayacak olmalarıdır. Bu nedenle, adayların sınav saatinden en az 1 saat önce sınav yerlerinde bulunmaları önemlidir.

Kastamonulu akademisyenden önemli tespit: Yeni eğitim yılı, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ile başlamıştı Kastamonulu akademisyenden önemli tespit: Yeni eğitim yılı, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ile başlamıştı

Sınav Giriş Yerleri Nasıl Öğrenilir?

TUS ve STS Tıp Doktorluğu 2. Dönem sınavlarına girecek olan adaylar, sınav giriş yerlerini T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleri ile ÖSYM'nin AİS sistemi üzerinden öğrenebilirler. ÖSYM, sınav giriş belgelerinin yanında sınavla ilgili önemli uyarıları da adaylara bildirmektedir. Bu nedenle, sınav giriş belgesinin dikkatlice incelenmesi gerekmektedir.

Sınavla İlgili Önemli Detaylar

18 Ağustos 2024 tarihinde gerçekleştirilecek olan TUS 2. Dönem Temel Tıp Bilimleri Testi ve STS Tıp Doktorluğu 1. Aşama Sınavı'na katılacak adaylar, saat 10.00’dan sonra sınav binalarına alınmayacaklardır. Aynı gün yapılacak olan TUS 2. Dönem Klinik Tıp Bilimleri Testi ve STS Tıp Doktorluğu 2. Aşama Sınavı'na katılacak adaylar ise saat 14.30’dan sonra sınav binalarına giriş yapamayacaklardır.

Editör: Haber Merkezi