2024- 2025 yılı ücretli öğretmenlik başvuru tarihleri, öğretmenler tarafından yakından takip ediliyor. Ücretli öğretmen başvurusu ne zaman? Ücretli öğretmen başvuru şartları neler?

2024- 2025 yılı ücretli öğretmenlik başvuru tarihleri il ve ilçelere göre farklılık göstermektedir. Ders ücreti karşılığı öğretmenlik için başvurular nasıl yapılıyor? Ücretli öğretmen başvurusu ne zaman? Ücretli öğretmen başvuru şartları neler? İşte, tüm merak edilenler…

Metin Külünk kimdir, kaç yaşında, nereli? Metin Külünk hangi partide? Metin Külünk kimdir, kaç yaşında, nereli? Metin Külünk hangi partide?

2024- 2025 Ücretli öğretmen başvurusu ne zaman?

Ücretli öğretmenlik yapmak için başvurular il ve ilçelere göre farklılık göstermektedir. Bazı ilçelerde başlayan öğretmenlik başvuruları form doldurularak gerçekleştiriliyor.

Öğretmenler, bulundukları ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü sayfasını takip ederek başvuru tarihlerini öğrenebilirler.

Ücretli öğretmen başvuru şartları neler?

Ücretli öğretmenlik için genel olarak şu şartlar aranıyor:

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak.
  • Kamu haklarından mahrum olmamak.
  • Türk Ceza Kanunu 53’üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile, kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına ya da affa uğramış olsadahi devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, milli savunma, devlet sırlarına karşı suçlar ve casusluk, zimmet, irtikap, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkum olmamak.
  • Askerlik yükümlüsü olan adayların askerlikle ilişkisi bulunmamak
  • Yurt dıındaki yükseköğrenim kurumlarından mezun olanlar için denklik şartı
  • Sabıka kaydını son 6 aylık süreçte alınan Adli Sicil Kayıt Belgesi ile belgelendirmek
  • Herhangi bir sosyal güvenlik kurumuna bağlı olarak çalışmamak
  • Yanlış beyanda bulunarak başvuru yaptığı anlaşılan adayların görevlendirilmiş ise görevlendirmelerinin iptaline karar verilirken haklarında yasal işlem başlatılır.
Editör: Haber Merkezi