Üniversitelerde 2024-2025 akademik yılı için uzaktan ve ikinci öğretim katkı payları ve öğrenim ücretleri belirlendi. Cumhurbaşkanı Kararı ile yürürlüğe giren "2024-2025 Eğitim-Öğretim Yılında Yükseköğretim Kurumlarında Cari Hizmet Maliyetlerine Öğrenci Katkısı Olarak Alınacak Katkı Payları ve Öğrenim Ücretlerinin Tespitine Dair Karar", Resmi Gazete'de yayımlandı. Peki, uzaktan ve ikinci öğretim katkı payları ne kadar oldu? Ikinci öğretim katkı payı öder mi? Üniversite öğrenci katkı payı nedir? Ilahiyat ikinci öğretim harç parası ne kadar? Pamukkale Üniversitesi harç ücretleri hangi bankaya yatırılacak? 2 dönem harç paraları ne zaman yatırılacak 2024? Öğrenim harcı ne kadar? İşte merak edilen tüm detaylar haberimizde... 

2024-2025 Akademik Yılı Uzaktan ve İkinci Öğretim Katkı Payları

2024-2025 akademik yılı için yükseköğretim kurumlarında uzaktan ve ikinci öğretim programlarına ait katkı payları ve öğrenim ücretleri belirlenmiş durumda. Bu yıl, devlet tarafından karşılanacak öğrenci katkı payı tutarları yüzde 40 oranında artırıldı.

Şehit Yakınları ve Gazilere Yönelik Muafiyet

Terörle Mücadele Kanunu ve ilgili diğer mevzuat kapsamında görevlerini yerine getirirken hayatını kaybedenlerin eş ve çocukları, maluller ve şeref aylığı alanlar, öğrenci katkı payı ve öğrenim ücreti ödemekten muaf tutulacak. Bu kişilere yönelik yaş, program süresi ve kayıtlı olunan program sayısı gibi sınırlamalar uygulanmayacak.

Belirtilen düzenlemeye dâhil olup, 2024-2025 akademik yılı kayıt sırasında gerekli belgeleri ibraz edemeyen öğrencilere, belgeleri teslim ettikleri tarihte bu akademik yıla ait ödedikleri öğrenci katkı payı veya öğrenim ücretleri geri iade edilecek.

Engelli Öğrencilerin Hakları

Engelli olduğunu belgeleyen öğrenciler, program süresi ve kayıtlı olunan program sayısı sınırlaması olmaksızın, ödemesi gereken öğrenim ücretlerinde engellilik oranı kadar indirimden faydalanacaklar.

Birinci öğretim ve açık öğretim programlarına devam eden veya yeni kayıt yaptıran engelli öğrencilerden de öğrenci katkı payı alınmayacak. Engelli olduğu halde 2024-2025 akademik yılı kayıt sırasında engelli olduğunu belgeleyemeyen öğrenciler, belgeleri ibraz ettikleri tarihte ödedikleri öğrenim ücretlerinde engellilik oranında indirim uygulanacak ve öğrenci katkı payları geri ödenecek.

Katkı Paylarında Artış

Devlet üniversitelerinde birinci öğretim ve açık öğretim programlarına devam eden veya yeni kayıt yaptıracak öğrenciler, program sürelerini aşmadıkları sürece öğrenci katkı payı ödemeyecekler. Bu katkı payları devlet tarafından karşılanacak ve 2024-2025 eğitim-öğretim yılında bu tutarlar yüzde 40 artırımlı olarak ödenecek.

2024-2025 AÖF Sınav Takvimi: AÖF sınavları ne zaman? 2024-2025 AÖF Sınav Takvimi: AÖF sınavları ne zaman?

Katkı Payı Ücretlerinde Detaylı Bilgi

Her üniversite ve fakültede katkı payı ücretleri farklılık gösterebilir. Bu nedenle öğrencilerin en doğru bilgiyi almak için kayıtlı oldukları üniversitenin resmi internet adresinden bilgi almaları önerilir.

Editör: Haber Merkezi