Okullarda her yıl çeşitli etkinliklerle kutlanan Yerli Malı Haftası’nın 2024 yılında ne zaman kutlanacağı araştırılıyor. Çocuklara yerli ürünler ve tutumlu olmanın öneminin vurgulandığı Yerli Malı Haftasında düzenlenen çeşitli etkinlikler bilinçlendirme amacı taşıyor. Peki, 2024 Yerli Malı Haftası ne zaman? Yerli Malı hangi güne denk gelir? Yerli Malı haftasında neler yapılır? Yerli Malı haftasında hangi etkinlikler yapılır? Yerli Malı Haftası nedir? Yerli Malı Haftası ne zaman kutlanır?

Yerli Malı Haftası Nedir?

Resmi adıyla Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası olarak anılan Yerli Malı Haftası, Türkiye’deki tüm okullarda kutlanan belirli gün ve haftalar arasında yer alıyor.

1.Dünya Savaşının ardından yaşanan ekonomik sıkıntının ardından yabancı ülkelere para akışının önüne geçilmesi ve toplumsal tutum bilincinin oluşması amaçlanmıştır. 1923’de Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün başkanlığında toplanan İzmir İktisat Kongresi’nde yurdun bağımsızlığının korunması, yerli mallar üretilmesi ve kullanılması kararı alındı. Dönemin başbakanı İsmet İnönü’nün 12 Aralık 1929’da Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde ulusal ekonomi, yerli malı ve tutumlu olma konularında önemli bir konuşma gerçekleştirdi. 1946’dan itibaren Yerli Malı Haftası kutlanmaya başlandı. 1983’den sonra Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası olarak kutlanmaya başlandı.

Sağlık Yatırımları Genel Müdürü Mehmet Fidan kimdir, kaç yaşında? Sağlık Yatırımları Genel Müdürü Mehmet Fidan kimdir, kaç yaşında?

2024 Yerli Malı Haftası Ne Zaman?

2024 yılı Yerli Malı Haftası kapsamında 9-15 Aralık 2024 tarihleri arasında çeşitli etkinlikler düzenlenecek.

Editör: Deniz Çam