SGK Prim Borcu Sorgulama 2024: Genel Sağlık Sigortası (GSS) Borcu Nasıl Ödenir? GSS Borcu Ödenmezse Ne Olur? SGK Prim Borcu Sorgulama 2024: Genel Sağlık Sigortası (GSS) Borcu Nasıl Ödenir? GSS Borcu Ödenmezse Ne Olur?

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, TRT Haber’de katıldığı bir programda kira zam sınırına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Peki, 2024 yılında kira zam sınırı kalkıyor mu? Bakan Şimşek ne dedi? İşte, detaylar…

Kira Zam Sınırı Kalkıyor Mu?

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Temmuz ayı yüzde 25 kira zam artışı sınırı hakkında yaptığı açıklamada 2024 yılı için kira zam sınırının geleceği hakkında önemli bilgiler paylaştı. Şimşek, piyasada fiyatlara müdahale edilmemesi gerektiğine inandığını belirtti.

TRT Haber’deki programda konuşan Şimşek, şu ifadeleri kullandı: “Devam etmesi yönünde bir sebep görmüyorum. Piyasada fiyatlara müdahale edilmemesi gerektiğine inanıyorum. Bütün alanlarda müdahale edilmemeli. Arz artışı üzerinden fiyatların aşağı inmesi sağlanmalı. Bunun için yatırım, istihdam, üretim… Bizim müdahaleler daha çok şöyle olacak: Bütçe üzerinden harcama yapıyoruz ama bu harcamaları üretken alanlarda yapalım. Gıda arzı bunlardan bir tanesi. Rekabet gücü artınca maliyetler, fiyatlar düşüyor.”

Taskoprupostasi Kira Zam Siniri

Bakan Şimşek ekonomik dengelerin korunması gerektiğini vurgulayarak “Biz tabii ki her şeyi piyasaya bırakamayız. Büyüme bir kompozisyondur. Dengeleyeceğiz. Üretimi artıracak politikaları devreye sokacağız. Türkiye’nin döviz ve dış açığı azalıyor. Kaynağa erişimde Türkiye’nin surunu yok.  Türkiye’ye ihtiyacımızın ötesinde bir döviz girişi var. Bütün bunlara rağmen bir sürü kesin vatandaşımızı yanlış yönlendirdi. 1 Nisan’dan bu yana Türkiye’deki gerçek ve tüzel kişiler 12 milyar doları satıp TL aldılar. Seçim öncesi çok büyük bir fırsat maliyetine katlandılar. Bizim programımız çalışıyor, sonuç veriyor, Türkiye’ye kaynak girişinin kalitesi artacak.”şeklinde konuştu.
 

Editör: Haber Merkezi