Yurt dışına çıkışlarda yolculardan alınan yurt dışı çıkış harç pulu ücretinin güncel fiyatı AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler tarafından açıklandı. Peki, 150 TL olan yurt dışı çıkış harç pulu ücretinin güncel fiyatı ne kadar? 2024 yurt dışı çıkış harç pulu zamlandı mı?

2024 Yurt Dışı Çıkış Harç Pulu Ne Kadar?

AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, yeni yurt dışı harç tutarı hakkındaki açıklamasında, “500 TL olarak belirliyoruz. Böyle harç tutarı yeniden değerleme oranı ile artırılacaktır.” dedi

Adım Adım Kandil Simidi Tarifi: Kandil simidi nasıl yapılır? Adım Adım Kandil Simidi Tarifi: Kandil simidi nasıl yapılır?

Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından yazılı açıklama yapıldı. Açıklamada, 12 Ağustos'tan itibaren yurt dışına çıkış yapacak olan vatandaşların harç tutarının 500 TL olduğu hatırlatıldı. Ayrıca açıklamada şu ifaler kullanıldı:

"12 Ağustos 2024 tarihi saat 00.00'dan itibaren yapılacak yurt dışına çıkışlar için bu tarihten önce vergi dairelerinden ya da Dijital Vergi Dairesinin dijital.gib.gov.tr adresindeki web uygulaması üzerinden seyahat tarihi belirtilmek suretiyle 500 lira tutarındaki harç ödemesi gerçekleştirilebilecektir."

Yurt Dışı Çıkış Harcından Muaf Olunur Mu?

Kim ya da kimlerden yurt dışı çıkış harç ücreti alınmadığını şöyle listeleyebiliriz:

  • Çıkış tarihi itibariyle yurt dışında oturma izni alanlar
  • 7 yaşını tamamlamamış olanlar
  • Pasavan ve benzeri belgeler ile çıkış yapanlar
  • Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetine kimlik belgesiyle çıkış yapanlar
  • ticari amaçlı sefer yapan kara,deniz,hava ve demiryolu toplu taşıma ve yük taşıma araçlarının çalışanlarından yurt dışı çıkış harç ücreti alınmaz.
Editör: Haber Merkezi