Sayı açıklandı: Tam 729 şehit yakını ile gazi ve gazi yakını kamuya alınacak Sayı açıklandı: Tam 729 şehit yakını ile gazi ve gazi yakını kamuya alınacak

Milyonlarca memur ve emeklinin gözü Temmuz ayında yapılacak olan maaş zamlarında. Memur ve emeklinin yanı sıra engelli maaşı alan vatandaşlarda Temmuz’da açıklanacak olan enflasyon oranlarına kitlenmiş durumda. Çünkü Temmuz ayı emekli ve memur zammı sosyal yardım ücretlerinin de değişmesi anlamına geliyor. Memur ve emekliler gibi engelli vatandaşlarda Temmuz’da maaşlarını zamlı olarak almaya başlayacak.

2024 TEMMUZ’DA ENGELLİ MAAŞI NE KADAR ZAMLANACAK?

2024 Engelli Maas Zam Taskopru Haber Enflasyon Emekli Memur1

2024’ün ilk ayı olan Ocak’ta emekli ve memura yüzde 50’ye yakın zam yapılmıştı. Engelli vatandaşların maaşları da aynı oranda zamlanmıştı. 2024’ün Temmuz ayında da engelli maaşlarına bir kez daha zam yapılacak. Engelli maaşları da memurun alacağı zam katsayısına göre belirlenecek.

2024 EN DÜŞÜK ENGELLİ MAAŞI NE KADAR OLACAK?

Ekonomistlerden engelli maaşlarına yönelik tahminlerde gelmeye başladı.

Ekonomistlerin yaptığı tahminlere göre; Temmuz ayında memur maaş katsayısına yüzde 20 oranında artış yapılırsa, yüzde 70 ve üstü engellilere verilecek maaş 5 bin TL’ye çıkacak. Yüzde 40 ila yüzde 69 arasında engeli bulunan vatandaşların ise zamlı maaşı 3 bin 500 liranın üzerinde olacak.

Engelli vatandaşların nihai zam oranları Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK)’in 3 Temmuz’da açıklayacağı enflasyon rakamları sonrası şekillenecek.

Editör: Mustafa Balcı