Gündem

2025 Hac Kayıtları: Hac Ön Kayıtları Ne Zaman, Nasıl Yapılır, Başvuru Ücreti Ne Kadar?

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, 2025 yılı hac organizasyonu kapsamında merakla beklenen ön kayıt ve kayıt yenileme işlemlerinin 5 Ağustos'ta başlayacağını duyurdu. Bu önemli gelişme, hac yolculuğuna çıkmak isteyen vatandaşlar için büyük bir heyecan yarattı.

Abone Ol

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, 2025 yılı hac organizasyonu kapsamında merakla beklenen ön kayıt ve kayıt yenileme işlemlerinin 5 Ağustos'ta başlayacağını duyurdu. Bu önemli gelişme, hac yolculuğuna çıkmak isteyen vatandaşlar için büyük bir heyecan yarattı. Peki  Hac ön kayıt ne zaman son? 2024 hac Kayıtları kaç para? Hacca gitmek için ne kadar para lazım? 18 Yaş Altı hacca gidebilir mı? 2025 hac kayıtları ne zaman başlayacak? Hac kurası çıkmazsa ne olur? 2024 Son Umre ne zaman? En kısa hac kaç gün sürer? Hac kaç gün sürüyor Diyanet 2024? Hac kayıt ücreti nasıl ödenir? 70 yaşında hacca gidebilir mi? İşte tüm bu soruların cevabı haberimizde...

Hac Ön Kayıt İşlemleri Ne Zaman Başlayacak?

2025 yılı hacı adayları için ön kayıt ve kayıt yenileme işlemleri, 5 Ağustos 2024 tarihinde başlayacak. Diyanet İşleri Başkanlığı, hac başvurularını e-Devlet platformu üzerinden gerçekleştirecek. Bu süreç, 16 Eylül 2024 tarihine kadar devam edecek. Hac yolculuğuna çıkmayı planlayan tüm vatandaşlar, belirtilen tarihler arasında kayıt işlemlerini tamamlamalıdır.

Hac Ön Kayıtları Nasıl ve Nereden Yapılır?

Hac ön kayıtları ve kayıt yenileme işlemleri, yalnızca e-Devlet üzerinden yapılacak. İlk defa kayıt yaptıracak hacı adayları, ön kayıt başvuru ücretini anlaşmalı bankalara yatırarak başvurularını tamamlayacak. Başvurularda adayların beyan ettikleri bilgiler esas alınacak, eş, anne-baba, kayınvalide-kayınbaba, kardeş, çocuk ve torun gibi akrabalık bağı bulunanlar birbirleriyle bağlantı yapabilecek.

Başvuru Ücreti Ne Kadar ve Hangi Bankalara Yatırılacak?

2025 yılında hacca gitmek isteyenlerin ödeyeceği ön kayıt ücreti 750 Türk Lirası olarak belirlenmiştir. Bu ücret, anlaşmalı bankalara yatırılacak. Başvuruların kabul edildiği bankalar şunlardır:

  • Albaraka Türk Katılım
  • Emlak Katılım
  • Kuveyt Türk Katılım
  • Türkiye Finans Katılım
  • Türkiye Halk Bankası
  • Türkiye Vakıflar Bankası
  • T.C. Ziraat Bankası
  • Vakıf Katılım
  • Ziraat Katılım

Hac Kayıt Yenileme İşlemleri Nasıl Yapılacak?

2024 yılı hac kurasına katıldığı halde kesin kayıt hakkı elde edemeyen veya kayıt sırası gelmesine rağmen hacca gidemeyenlerin kayıtları, bu yıl otomatik olarak yenilenmeyecek. Bu adaylar, herhangi bir ön kayıt ücreti ödemeden kayıt yenileme işlemlerini e-Devlet üzerinden yapabilecekler. Ayrıca, herhangi bir akrabalık bağı olmayan hacı adayları, talep etmeleri halinde en fazla 7 kişilik grup halinde başvuru yapabilecek ve tek bir kura numarası ile çekilişe katılabilecekler.

Hac Kayıt Süreci ile İlgili Detaylar Nereden Öğrenilebilir?

2025 yılı hac organizasyonu ile ilgili daha detaylı bilgi almak isteyenler, Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nün resmi internet sitesi olan www.hac.gov.tr adresini ziyaret edebilirler. Ayrıca, Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nün sosyal medya hesapları ve il-ilçe müftülüklerinden de güncel bilgilere ulaşmak mümkün.