Jandarma Genel Komutanlığı’nca 2025 yılı için 9.690 uzman erbaş alımı gerçekleştirileceği duyuruldu. Çeşitli branşlarda toplamda 9.690 uzman erbaş alımına başvuru için adayların 2023 ve 2024 yılı KPSS puanına sahip olmaları gerekmektedir. En az 50 puan alan adaylar başvurularını e-Devlet sistemi üzerinden gerçekleştirebilecek. Peki, 9.690 jandarma uzman erbaş alımı başvurusu nasıl yapılır? Jandarma uzman erbaş alımı başvuru şartları neler? Jandarma uzman erbaş alımı başvurusu ne zaman? Jandarma uzman erbaş alımı başvurusu nasıl yapılır? Jandarma uzman erbaş alımı branşları neler?

Jandarma uzman erbaş alımı başvurusu ne zaman?

Jandarma Genel Komutanlığı uzman erbaş alımı için başvurular 7 – 21 Ekim 2024 tarihleri arasında https://www.jandarma.gov.tr/ adresi üzerinden gerçekleştirilecek. Başvuruda bulunacak adaylar belirtilen adres üzerinden İşlemler, Personel/ Öğrenci Alım Başvuru ve Sonuçları kısmından Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Başkanlığı Personel Temin Sistemi üzerinden e-devlet aracılığıyla işlemlerini gerçekleştirebilirler.

Başvuru için adayların 2023 ve 2024 yılı KPSS puanına sahip olmaları gerekmekte ve adayların 50 ve üzerinde puana sahip olmaları gerekmektedir. Başvuruları kabul edilen adaylar sınav tarihlerini Personel Temin Sistemi’nde Sonuç Bilgileri kısmından öğrenebilecekler.

2025 JANDARMA UZMAN ERBAŞ BAŞVURU EKRANI

Jandarma uzman erbaş alımı branşları neler?

Jandarma Genel Komutanlığı 2025 yılı için 9.690 uzman erbaş alımı gerçekleştirilecek olan branşlar şöyle:

5 bot serdümeni

500 sıhhiyeci

10 muhabereve

10 havacılık alt branşlarında uzman erbaş alımı gerçekleştirilecek.

Jandarma uzman erbaş alımı başvuru şartları neler?

Jandarma uzman erbaş alımı başvuru şartları ve ilana dair detayları öğrenmek için aşağıda yer alan kılavuzu inleyebilirsiniz.

Deha Tuzcu Kimdir, Kaç Yaşında? Berkcan Güven Olayı Ne? Deha Tuzcu Kimdir, Kaç Yaşında? Berkcan Güven Olayı Ne?

2025 JANDARMA UZMAN ERBAŞ BAŞVURU KILAVUZU

Editör: Haber Merkezi