Memur ve Memur emeklileri Ocak 2025 maaş zammına dair araştırmalarına devam ediyor. 3 aylık enflasyon oranı netlik kazanırken memur ve memur emeklileri Ocak ayında ne kadar zam alacakları araştırmaya başladı. Maaşlarına yılda iki kez zam alan memur ve memur emeklileri Ocak 2025 maaş zammını heyecanla bekliyor. Peki, Memur ve memur emeklisi ne kadar zam alacak? Memur ve memur emeklileri ne kadar zam alacak? 2025 Memur ve memur emeklisi maaş zam oranı yüzde kaç olacak?  2025 emekli memur zammı ne kadar olacak? 3 aylık enflasyon farkı yüzde kaç oldu?

3 aylık enflasyon farkı yüzde kaç oldu?

Temmuz, Ağustos ve Eylül ayına ait enflasyon rakamları belirlendi. 3 aylık enflasyon 8,92 olarak hesaplandı.

2025 Memur ve memur emeklisi maaş zam oranı yüzde kaç olacak?

2025 Ocak ayında SSK ve Bağkur emeklileri için Temmuz, Aralık ayındaki altı aylık gerçekleşen TÜFE oranında emekli aylıklarında artış yaşanacak. Toplu sözleşmeye göre maaş alan memur maaşları için ise durum farklı. Toplu sözleşmede bir altı aylık zam dilimi var. Ayrıca ek olarak enflasyon farkının hesaplanması var. Bu süreçte enflasyon oranının açıklanmasını beklemek gerekmektedir. 3 Ocak 2025’te Aralık 2024 enflasyonu belli olduktan sonra son altı aylık TÜFE belli olacak. Bu hesaplama ile doğrudan enflasyon değil, ilk olarak artış oranı ardından enflasyon farkı dahil edilerek memur ve memur emeklilerinin de maaşları belirlenecek.

Ezgi Sertel Gelin Evi’nden Ayrıldı Mı? Gelin Evi Ezgi Sertel Neden Ayrıldı? Ezgi Sertel Gelin Evi’nden Ayrıldı Mı? Gelin Evi Ezgi Sertel Neden Ayrıldı?

2025 yılı Ocak ayında memur ve memur emeklileri yüzde beş toplu sözleşmeye göre artış yapılacak. Enflasyon farkı da bir önceki yüzde on olduğu için son altı ayda gerçekleşen enflasyonun yüzde 10’un üstünde kalan kısmı yüzde beşe ilave edilerek memur ve memur emeklilerine artış yapılacak.

Editör: Haber Merkezi