Gündem

225.000 TL'ye devletten satılık Volkswagen Passat, Opel Astra!

Devlet tarafından satışa çıkarılan ikinci el otomobiller alıcılarını bekliyorlar. Devlet hangi ikinci el araçları, hangi fiyatlarla satışa koydu?

Abone Ol

Türkiye'de kamu kurumlarının yaptıkları bazı satışlar vatandaşlar için fırsat olabiliyor. Özellikle de ikinci el otomobil satışlarında çok özel imkanlar verilebiliyor. Bunun en bilindik adresi ise Ticaret Bakanlığı oluyor. Ticaret Bakanlığı ikinci el otomobil satışlarına yönelik yeni ilanları yayınladı. Bu ilanlar içerisinde araç ihtiyacı olanlar için çok özel imkanlar bulunuyor.

ARAÇLAR HANGİ SİSTEMDE SATILIYOR?

Ticaret Bakanlığı'nın satışa çıkardığı ikinci el araçları satın almak isteyenler bu satışların hangi sistemde yapıldıklarını merak ediyorlar. Verilen bilgilere göre tüm satışlar e-ihale sisteminde yapılacak. Vatandaşlar araçları satın almak için tekliflerini internet ortamında verebilecekler. Teklif verenlerin birbirlerini bilemeyecekleri bir sistemde yapılan satışlar hem adil hem de güvenli oluyor.

Araçları satın almak için teklif verecek olan kişiler bu teklif tutarlarının yüzde 10'luk kısmını geçici teminat bedeli olarak yatırmaları gerekiyor. Bu ödeme yapıldıktan sonra teklif yapılabiliyor. İhale sürecinde geri sayım dolduğunda ise en yüksek teklifin sahibi aracı satın alma hakkı elde ediyor. Ödenen geçici teminat bedeli aracın satış fiyatından düşüyor. İhalenin kazanılamaması durumunda ise geçici teminat bedelleri vatandaşa iade ediliyor.

Ayrıca devletin uyguladığı sistemde yapılan ikinci el otomobil satışlarında ekstra bir güven tesis ediliyor. Vatandaşlar araçların son durumları konusunda açık bir şekilde bilgilendiriliyorlar. Ekspertiz raporları online ortama taşındığı için bu raporlar ihaleye katılıp teklif verilmeden önce vatandaşlarca incelenebiliyor. Bu şekilde vatandaşlar hem teklif tutarlarını hem de araç için verecekleri en yüksek bedeli sağlıklı bir şekilde belirleme imkanı elde edebiliyorlar. Bu sistemde kandırılmak, dolandırılmak gibi bir risk asla bulunmuyor.

SATIŞTA HANGİ ARAÇLAR VAR?

Ticaret Bakanlığı yüzlerce ikinci el otomobili satışa çıkardı. Bu araçların ilanlarını tek tek haberimizde inceleme şansımız yok. Onun için örnek olması adına haberimize 3 satış ilanını ekliyoruz. Daha fazlası Ticaret Bakanlığı'nın ilgisi internet sitesi üzerinden görülebilir.

Bakanlık tarafından yayınlanan ilana göre 2009 model Volkswagen Passat 434.000 TL bedel ile satılıyor.

Bir diğer ilana göre ise Volkswagen Golf için istenen fiyat 225.000 TL olarak belirlenmiş durumda.

2007 model Opel Astra'nın ise 337.500 TL'den satışa çıkarıldığı görülürken bu araç için kısa bir süre sonra teklifler alınmaya başlanacak.

Ticaret Bakanlığı'nın satışa çıkarmış olduğu otomobilleri almak isteyenlerin teklif verip ihale sürecinin tamamlanmasını beklemeleri gerekiyor.

(uşak gündem)