Ahali Mübadelesi Anlaşması Nedir? Ahali Mübadelesi Anlaşması Kimler Arasında İmzalanmıştır? Nüfus Mübadelesi Nedir? İşte Detaylar...

Ahali Mübadelesi Anlaşması Türkiye ve Yunanistan arasında imzalanan ve iki ülkenin nüfuslarının zorunlu olarak değişimini esas alan bir anlaşmadır.

30 Ocak 1923 tarihinde İsviçre’nin Lozan şehrinde imzalanmıştır. Ahali Mübadelesi Anlaşması’nda Batı Trakya Türkleri ve İstanbul Rumları mübadeleden hariç tutulmuş, değişimleri zorunlu kılınmamıştır.

Ahali Mübadelesi Anlaşması Kimler Tarafından İmzalanmıştır?

Ahali Mubadelesi Antlasmasi Nedir Iste Nedenleri Ve Sonuclari 1 Malatyahaber

Ahali Mübadelesi Anlaşması Türkiye ve Yunanistan arasında imzalanmıştır. Türkiye’yi bu anlaşmada temsil eden İsmet İnönü iken Yunanistan’ın temsilcisi Eleftherios Venizelos olmuştur. Dönemin liderleri etnik ve dini bazı problemlerin önüne geçmek adına bu anlaşmayı imzalamıştır.

Ahali Mübadelesi Anlaşmasının Hükümleri ve Kapsamı

Zorunlu Nüfus Değişimi: Anlaşma, Türkiye’deki Rum Ortodoks Hristiyan topluluğun Yunanistan’a, Yunanistan’daki Müslüman topluluğun Türkiye’ye zorunlu olarak göçmesini öngören bir anlaşmadır.

Yalı Çapkını Sinan Kimdir, Gerçek Adı Ne? Cem Söküt Kimdir, Kaç Yaşında, Hangi Dizilerde Rol Aldı? Yalı Çapkını Sinan Kimdir, Gerçek Adı Ne? Cem Söküt Kimdir, Kaç Yaşında, Hangi Dizilerde Rol Aldı?

Göç Eden Hakları: Göç edenlerin mülkiyet hakkı korunacak ve mal varlıklarının değeri belirlenerek adil bir tazminat ödemesi sağlanacaktı. 

İstisnalar: İstanbul’daki Rumlar ve Batı Trakya’daki Türkler, değişim işleminden muaf tutulmuştur. 

Editör: Haber Merkezi