Sağlık

Akciğer Kanseri Aşısı Çıktı Mı? BNT116 Aşısı Nedir, Yan Etkileri Neler? Türkiye'de akciğer kanseri için aşı yapılıyor mu

Son yıllarda kanser vakalarının artışı, bilim insanlarını bu hastalığa çare bulma konusunda harekete geçirdi.

Abone Ol

Son yıllarda kanser vakalarının artışı, bilim insanlarını bu hastalığa çare bulma konusunda harekete geçirdi. Akciğer kanseri, dünya genelinde en yaygın ve ölümcül kanser türlerinden biri olarak bilinirken, bu alanda devrim niteliğinde bir gelişme yaşandı. BioNTech firması tarafından geliştirilen ve BNT116 kod adıyla bilinen akciğer kanseri aşısı, umut verici sonuçlar doğurabileceği düşünülen yeni bir tedavi yöntemi olarak gündeme geldi. Peki, bu aşı ne kadar etkili? Türkiye'de akciğer kanseri için aşı yapılıyor mu? Akciğer kanseri Pette çıkar mı? Akciğer kanserinden kurtulan var mı? Akciğer kanseri röntgende nasıl görünür? Kanser aşısı kaç TL? Akciğer kanseri ilaçla tedavi edilir mi? Akciğer kanseri neden ameliyat olmaz? Iyi huylu akciğer kanseri belirtileri nelerdir? Akciğer kanseri ne zaman kendini belli eder? Akciğer kanserinin iyileşme ihtimali var mı? En ağır kemoterapi hangisi? Kanserde ölümün yaklaştığını nasıl anlarız? İşte tüm detaylar…

AKCİĞER KANSERİ AŞISI GERÇEK Mİ? BNT116 NEDİR?

Dünyanın ilk akciğer kanseri aşısı olarak tanıtılan BNT116, Almanya merkezli BioNTech şirketi tarafından geliştiriliyor. Şirketin CEO'su Prof. Dr. Uğur Şahin, bu yenilikçi tedavi yönteminin akciğer kanseri hastaları için bir umut ışığı olabileceğini belirtti. Aşı, ilk faz klinik denemeleri kapsamında, Türkiye dahil 7 ülkede test edilmeye başlandı. Denemeler, İngiltere, ABD, Almanya, Macaristan, Polonya, İspanya ve Türkiye'de bulunan 34 araştırma merkezinde yürütülüyor.

Türkiye'de akciğer kanseri için aşı yapılıyor mu? ABNT116 AŞISI İŞE YARIYOR MU? 

BNT116 aşısının etkili olup olmadığı sorusu, denemelere katılan hastalar üzerinde yapılan çalışmalarla yanıt bulmaya çalışılıyor. İlk faz denemeleri kapsamında, 130 akciğer kanseri hastası üzerinde test edilmesi planlanan bu aşı, umut verici sonuçlar doğurabilir. Ancak, şu an için aşıyla ilgili net bir başarı oranı açıklanmış değil. BioNTech, bu aşının akciğer kanserinin tedavisinde devrim yaratabileceğine inanıyor, ancak daha fazla araştırma ve klinik deneme sonuçlarına ihtiyaç duyuluyor.