Beyoğlu Göz Eğitim ve Araştırma Hastanesi Osmanlı döneminden kalma tarihe meydan okuyan binasıyla her gün çok sayıda hastanın şifa bulmak amacıyla geldiği hastanede gün de bin 500’ün üzerinde hastaya bakılıyor. Kornea naklinde Türkiye’de ilk sıralarda yer alan hastane, göz alanında önemli hekimlerin yetişmesine de imkan sağlıyor.

Türkiye'nin birçok ilinden hastanın geldiği Beyoğlu Göz Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin Başhekimi Prof. Dr. Muhittin Taşkapılı da hastanenin tarihi binası ve sürdürülen çalışmalara ilişkin bilgi verdi.

GÜNLÜK 60’IN ÜZERİNDE AMELİYAT YAPILIYOR

Prof. Dr. Taşkapılı, “1860 yılında İngiliz Bahriye Hastanesi olarak yapılmış, 1904 yılında bir bina eklenmiş, hastane olarak devam etmiş. Yaklaşık 21-22 yıldır göz hastanesi olarak hizmet vermekte, binamız tabi çok tarihi bir bina, bütün tarihin özelliklerini de 150-160 yıllık tarihiyle ilgili görüntüleri saklamaktadır. Bir tanesi Ankara’da bir diğeri de biziz göz alanında geçmişinin de getirdiği birikimlerle dal hastanesi olması nedeniyle çok ciddi bir hasta teveccühü ve hasta yoğunluğu oluşmaktadır. Günlük yaklaşık bin 500’ün üzerinde göz hastası bakılmakta. İl dışından da büyük bir hasta tercihi olmakta özellikle ameliyat için hastalar gelmekte. Günlük 50-60’ın üzerinde ameliyat yapmaktayız. Göz tansiyonu, şaşılık, retinanın her türlü ameliyatları, katarakt, göz kapakları ameliyatları, şaşılık ameliyatlarının hemen hemen hepsi ve Türkiye’de birçok yerde yapılmayan birçok ameliyat burada yapılıp hastalarımız hizmet verebilmekteyiz” dedi.

Milletvekili Uluay, Osman başkanın vefatının ardından ilk kez konuştu: Fitnebazlar var! Milletvekili Uluay, Osman başkanın vefatının ardından ilk kez konuştu: Fitnebazlar var!

(istamonu)

Editör: Haber Merkezi