Batı Nil Virüsü hakkında arama motorlarında birçok soruya yanıt aranmaktadır. Batı Nil Virüsü nedir? Batı Nil Virüsü nasıl bulaşır? Batı Nil Virüsü nasıl teşhis edilir? Batı Nil Virüsü belirtileri neler? Batı Nil Virüsü tedavisi var mı? Batı Nil Virüsü ölümcül mü? Batı Nil Virüsü Türkiye’de var mı?

Sağlık Bakanlığı Duyurdu: Türkiye’de Kaç Kişide Batı Nil Virüsü Görüldü? Sağlık Bakanlığı Duyurdu: Türkiye’de Kaç Kişide Batı Nil Virüsü Görüldü?

Batı Nil Virüsü nedir?

İlk olarak 1937 yılında Uganda’da tam olarak tanımı yapılan Batı Nil Virüsü son günlerde tekrar tüm dünyaya yayılmaktadır. Culex türü sivrisineklerin ısırması sonucunda bulaşan Batı Nil Virüsü ciddi anlamda sağlık sorunlarına yol açmaktadır.

Batı Nil Virüsü kaynaklı hastalıklar Afrika, Avrupa, Orta Doğu, Kuzey Amerika ve Batı Asya’da görülmektedir.

Batı Nil Virüsü nasıl bulaşır?

Batı Nil Virüsü özellikle sivrisineklerden kaynaklanmaktadır. Culex türü sivrisinekler bu virüsü kuşlarda alarak diğer canlılara bulaştırmaktadır. Ağırlıklı olarak insandan insana bulaşmamaktadır. Ancak, virüsü taşıyan kuşların dışkılarının cilt yüzeyindeki açık yaralarla temas etmesi gibi bir durumda bulaş riski bulunmaktadır.

Batı Nil Virüsü belirtileri neler?

Batı Nil Virüsünün kuluçka süreci genel olarak 2 ila 15 gün arasında değişiklik göstermektedir. Belirtiler arasında ani yüksek ateş, baş ağrısı, sırt ağrısı, halsizlik, bulantı, kusma ve ishal bulunmaktadır.

Hastalığın ilerleyen düzeyinde ise sinir sistemi etkilenerek, uyuşma, boynu dik tutamama, zihin bulanıklığı, koma, gibi ağır belirtiler göstermektedir.

Batı Nil Virüsü bazı durumlarda ölümcül sonuçlar doğurmaktadır.

Batı Nil Virüsü nasıl teşhis edilir?

Batı Nil Virüsünün teşhisi muayenenin ardından laboratuvar testleri ile yapılır.

Batı Nil Virüsü Türkiye’de var mı?

Batı Nil Virüsü Türkiye’de 2010 ve 2019 yıllarında görülmüştü. Ancak son günlerde Batı Nil Virüsüne bağlı vakaların var olduğu açıklandı.

Editör: Haber Merkezi