Yaşam

Bunları yaparsanız eviniz hamam böcekleri ile doluyor! O hatalardan kaçının!

Yapılan bazı hatalar, evin hamam böcekleri ile dolup taşmasına neden oluyor! Hamam böceklerini eve çeken o hatalar neler?

Abone Ol

Eviniz, hamam böceklerinin yuvası haline gelmesin! Yaptığınız bu hatalar, hamam böceklerini evlere çekiyor! Yapılan o hatalar nelerdir? Hamam böceklerini evden uzak tutmak için hangi konularda dikkatli olmak gerekiyor?  İşte hamam böceklerine karşı alınacak önlemler!

Hamam böcekleri evlerimizin bazı bölümlerine öyle kolay sızarlar ki bir tanesi ile karşılaşana dek evde olduklarını bile fark etmeyiz. Ustaca evlere giren ve bir türlü çıkmak bilmeyen hamam böceklerine karşı alınabilecek bazı önlemler bulunuyor. 

Ancak önlem alırken en önemli durum en başta hamam böceğinin eve nasıl girdiğini anlamak ve bu sorunun önüne geçmek oluyor. Hamam böceklerinin evlere girmesine enden olan bazı hataları hemen herkes tekrarlıyor. Farkında dahi olmadan yaptığımız bu hatalar nedeniyle evlerde hamam böcekleri çok hızlı bir şekilde artışa geçiyor. 

Hamam böceklerinden kurtulmak istiyorsanız bu hataları tekrarlamamanız gerekiyor. İşte hamam böceklerinin evlere dolmasına neden olan o hatalar:

Yemek artıklarının temizlenmemesi: Masaların alt kısımlarında ve tezgahlarda kalan yemek artıkları ile kırıntıları hamam böcekleri için adeta ziyafet demek. Çoğu zaman gözden kaçan ve aslında farkında dahi olmadığımız yemek kırıntıları hamam böceklerini kısa sürede kendine çekiyor. Aynı zamanda açıkta bırakılan yemekler de hamam böceklerinin kokuya gelmesine yol açıyor. 

Gazetelerin saklanması: Kese kağıtları, karton kutular ve gazeteler de hamam böceklerinin çekildiği eşyalar olarak biliniyorlar. Hamam böceklerini çeken bir koku olan karton kokusundan evinizi arındırmak böceklerden korunmak için en sağlıklısı.

Muslukların yeterince sıkılmaması: Çoğu zaman mutfaklarda görülen hamam böceklerinin çok çekildiği bir başka durum ise mutfaklarda muslukların yeterince sıkılmaması ve damlamasıdır. Hamam böcekleri damlatan musluklar ve ıslak tezgahlarda sıkça görülür. Tezgahlarınızı sıklıkla kurulamayı unutmayın.

(haberglobal)